EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:52 | 19.03.2013прегледи 676 коментарикоментари 0


Ватикана - Официална церемония по интронизацията на новия папа Франциск. Очаква се да присъстват делегации на повече от 130 страни, включително 31 държавни и правителствени ръководители, както и представители на основните религии в света. България ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев. На интронизацията на новия папа ще присъстват и двама български католически епископи - Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическата църква в България, и Георги Йовчев от Софийско-Пловдивската епархия.

- Вселенският патриарх Вартоломей ще присъства на тържествената меса по интронизацията на новия папа Франциск. Това е историческа и първа по рода си визита от Великата схизма през 1054 г.

Никозия - След вчерашното отлагане за днес е насрочено заседание на парламента на Кипър, на което да бъде обсъден и гласуван спасителният план на стойност 10 милиарда евро, договорен с ЕС и Международния валутен фонд.

Истанбул - Завършва срещата на сирийската опозиция за избиране на министър-председател на правителство за контролираните от бунтовниците райони в страната.

Брюксел - Европейската комисия ще публикува доклад за смъртността по пътищата в ЕС през миналата година.

- На форум на страните кредиторки на Палестинската национална администрация ще бъде представен доклад на Световната банка за палестинската икономика.

Лион - Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс и малийският му колега Тиеман Юбер Кулибали ще участват в конференция за развитието на Мали.

Франкфурт - Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и германският министър на финансите Волфганг Шойбле ще участват във Франкфуртската финансова среща на върха.

- Президентът на Европейската централна банка Марио Драги и европейският комисар за вътрешния пазар и услугите Мишел Барние ще говорят на конференция за финансовата интеграция в Европа.

Варшава - Международна конференция за правата на хората с различна сексуална ориентация.

Копенхаген - Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган пристига на посещение в Дания, където ще се срещне с кралица Маргрете Втора и с премиера Хеле Торнинг-Шмит.

Прищина - Посещение на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле.

Тунис - Германският министър на външните работи Гидо Вестервеле ще се срещне с туниския си колега Осман Джаранди и с премиера Али Ларайед.

Триполи - Очаква се бившият френски президент Никола Саркози да посети Либия и да се срещне с премиера Али Зейдан.

Пекин - Посещение на новия министър на финансите на САЩ Джак Лу.

Вашингтон - Президентът на САЩ Барак Обама ще приеме ирландския премиер Енда Кени.

- Започва заседание на Управлението за федерален резерв на САЩ.

Световен ден на социалната работа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg