EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Представители на „тройката” в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Представители на „тройката” в Румъния

mail14:20 | 24.10.2011прегледи 383 коментарикоментари 0


Нова мисия на Международния валутен фонд, Европейския съюз и Световната банка ще пристигне в Румъния утре и ще остане до 7 ноември, за да направи оценка а бюджетната политика, съобщи Аджерпрес. ри последната оценка през месец август ЕС и МВФ поискаха от румънските власти да запазят бюджетната дисциплина и да продължат реформите в държавния сектор в очакване Румъния да се върне към икономически растеж тази година след две години на рецесия.
За 2011 г. беше прогнозиран икономически растеж от 1,5 %, а за 2012 г - от 3,5-4 процента, но наскоро министърът на финансите Георге Яломицяну обяви, че съществува вероятност за ревизия на прогнозата за следващата година на фона на новата кризисна вълна в световен план. По отношение на прогнозата за настоящата година Яломицяну изрази увереност, че страната ще постигне растеж от 1,5 %. От своя страна ръководителят на мисията на МВФ в Румъния Джефри Франкс подчерта в интервю за Аджерпрес вчера, че в условията на глобална икономическа несигурност Румъния трябва да спази ангажиментите си за продължаване на икономическите реформи въпреки електоралния натиск през 2012 г. Франкс посочи, че МВФ ще намали прогнозата си за икономическия растеж на Румъния през 2012 г. заради ефектите от проблемите, с които се сблъсква останалата част от Европейския съюз.
"В процес сме на ревизия на прогнозата за растеж и ще обявим резултата в края на предстоящата ни мисия в Букурещ. Растежът през 2012 г. ще бъде по-малък от този, който очаквахме по-рано", посочи представителят на МВФ. "Настоящите проблеми в еврозоната се усещат в целия Европейски съюз и отвъд границите му. Румъния не може да бъде изключение", добави той. През март 2011 г. властите в Букурещ решиха да продължат споразумението с МВФ чрез подписването на допълнително споразумение от предпазен тип в размер на 3,5 - 3,6 милиарда евро, което е придружено от помощ от ЕС в размер на 1,4 милиарда веро и заем от Световната банка от 400 милиона евро.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159