EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предпремиера на българо-китайския автомобил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предпремиера на българо-китайския автомобил

mail11:40 | 20.05.2011прегледи 1780 коментарикоментари 0


Изложението за автомобилна и земеделска техника в Русенския университет показа предпремиерно автомобила, който ще се произвежда в завода край Ловеч със съдействието на най-големия китайски производител на автомобили "Great Wall".
Посланикът на КНР у нас Гуо Йеджоу, зам.-министърът на земеделието Георги Костов, областните управители на Русе и Разград, румънска делегация от Гюргево проявиха сериозен интерес към двете машини – джип и пикап, а ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев демонстрира предимствата на колите. Цената на джипа, например при оборудване от най-висок клас, е само 33 000 лева с ДДС.
Общо 23 германски фирми пристигнаха на 13-то издание на Изложението на земеделска и автомобилна техника в Русенския университет. Те показват авангардни технологии за пречистване на почви и води, екологична техника и възобновяеми енергийни източници. Производители от сферата на екологията и опазването на околната среда участват за първа година в университетския форум. Изложители на електронна, компютърна, телекомуникационна и осветителна техника също се представят за първи път. Техните експонати оформят самостоятелна алея от павилиони. Традиционните изложители от аграрно-индустриалния и автомобилния бранш са над 100 - с нови модели леки и тежкотоварни автомобили, комбайни, трактори, прикачен инвентар, специализирана техника за растениевъдството и животновъдството, различни сортове семена и посадъчен материал. Изложена е техника за преработващата промишленост. Участват и институции, свързани с организацията, управлението и контрола на земеделското производство.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg