EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преговорите за Брекзит започват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преговорите за Брекзит започват

mail06:55 | 19.06.2017прегледи 918 коментарикоментари 0


Преговорите на Великобритания с ЕС за излизането на страната от блока започнат днес, 19 юни, предаде Франс прес, като се позова на британското министерство за Брекзита. Тази дата беше договорена преди предсрочните парламентарни избори във Великобритания на 8 юни. Ударът, понесен от британския премиер Тереза Мей, чиято Консерватива партия изгуби абсолютното си мнозинство в парламента и преговаря за съставяне на управляваща коалиция, обаче породи опасения, че графикът може да бъде променен. Очаква се Великобритания да напусне ЕС в края на март 2019 г. - две години след като Тереза Мей стартира официално процедурата по излизането на 29 март тази година.

Великобритания иска да постигне с ЕС споразумение, каквото няма друго в историята, заявява  министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, часове преди началото на преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС, предаде Франс прес.
"Пътят е дълъг, но нашата дестинация е ясна: дълбоко и специално партньорство между Обединеното кралство и ЕС, споразумение, каквото няма друго в историята", посочва Дейвис в декларация, публикувана преди пристигането му в Брюксел.
"Днес е началото на преговорите, които ще определят бъдещето на Европейския съюз и Обединеното кралство, както и живота на нашите граждани", гласи декларацията на Дейвис. Той изразява пожелание двете страни да излязат от тях силни и процъфтяващи. "В момента на започването на тези преговори, държа да потвърдя отново, че Великобритания ще остане предан партньор и съюзник на нашите приятели на континента", посочва министърът.
Дейвид Дейвис ще се срещне днес с главния преговарящ от името на Европейската комисия Мишел Барние, за да започне процеса на прекратяване на 44-годишното членство на Великобритания в Европейския съюз.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg