EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:40 | 22.04.2015прегледи 706 коментарикоментари 0


"Купувачът на БТК за едно евро е фантом", съобщава Труд на първа страница. Комисията за защита на конкуренцията не може да открие компанията "ЕлАйСи33", която купи от Цветан Василев няколко фирми. ДАНС и прокуратурата са помолени да издирват дружеството на белгиеца Пиер Луврие. Той и екипът му обявиха, на 24 март, че са придобили от Цветан Василев 6 фирми за едно евро.

"Сливат болници", пише тревожно на първа страница Стандарт. Министерството на здравеопазването предвижда всички психични, кожни и онкологични центрове да се влеят в близките до тях държавни клиники, а белодробната болница в Радунци да бъде закрита. "Стандарт" публикува интервю с д-р Цветан Райчинов, председател на Лекарския съюз, според когото преструктурирането на психичните центрове е притеснително, защото става дума за специфични болести.

Дума пише на първа страница - "Закриват туберкулозния диспансер във Варна". Решението е на общинския съвет заради дълг от близо половин милион лева. Болничната дейност ще се прехвърли към някоя от двугите болници в града.

"Евростат се усъмни в "ниския" бюджетен дефицит на България", пише на първа страница Сега и пояснява, че, тъй като отчетеното от националната статистика е предварително, има голяма вероятност страната ни да се окаже в свръхдефицит заради КТБ. Още статистически данни в "Сега" - броят на отпадащите от училище деца продължава да нараства от 2012 година насам.

Друга статистика, във вестник Преса - от 2010 година всяка втора цигара у нас е контрабанда. Нелегалната продажба ощетява хазната с най-малко 600 милиона лева всяка година. "Цената на земеделската земя расте и ще продължи с 10-15 процента", пише Капитал дейли. Това също са данни на Националния статистически институт. В "Преса", на две страници, има пояснения на тема пенсионната реформа с подробности.

"Кърлежи захапаха детските градини", предупреждава от първа страница Телеграф. Десетки деца вече са пострадали. Общинските администрации са предприели спешно обработване на зелените площи.

По данни на специализираните служби, към България идва нова бежанска вълна, според 24 часа. На цялата първа страница, изданието съобщава, че за първите три месеца на годината бежанците са със 60 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Народът иска родна храна" е водещото заглавие в днешния брой на Земя. Изводът е на социологическо проучване в осем европейски държави по поръчка на европейския клон на организацията "Приятели на Земята".

"Преображенският манастир ще се осветява с газени лампи, защото получават сметки за ток от 500 до 800 лева", пише Труд. Проблемите на обителта започнали след смяна на електромера, поясняват монасите.

"Македония в шок, косовска банда атакува участък" е заглавието на първа страница на Новинар, а Монитор съобщава за нова идея за контрол на явяващите се на зрелостен изпит - матурите да се провеждат само в стаи с видеокамери, които да контролират преписвачите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg