EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:40 | 16.04.2015прегледи 850 коментарикоментари 0


"Властта крие писмо на европейската комисия за американските ТЕЦ", е водещото заглавие на "Дума". Вестникът се позовава на депутата от БСП Явор Куюмджиев, според когото Брюксел е образувал производство срещу България заради договорите с централите, Министерството на икономиката е признало за това.

От първа страница на "Труд" данъчните служители предупреждават, че ще развалят имотни сделки, които са със занижени цени. Сто продажби на жилища са анулирани през последните три години, защото са сключени за суми под пазарните оценки, което води до укриване на оборот и спестяване на ДДС.

Още едно предупреждение във вестник "Труд", този път от депутата от ГЕРБ Методи Андреев. В интервю за изданието той заявява: "Старите кучета да не се месят в битката с корупцията". Според него, трябва да намерим българската Моника Маковей, защото жените са по-педантични при изпълнение на законите.

И във вестник "Сега" има предупреждение. То е в анализ, озаглавен: "Призракът на Катуница отново надвисна над изборите". Етническа война няма как да се случи, но един локален етноконфликт може да се окаже полезно оръжие за определени кръгове в битката преди вота. Поводът за тези разсъждения тръгва от говоренето на политиците ни на най-високо равнище.

Водещата тема на "Телеграф" е посветена на предстоящите абитуриентски балове. "Девойките с 500 лева по-скъпи от момчетата, балът струва 2 хиляди лева", родители теглят кредити, за да превърнат отрочетата си в принцеси и принцове.

"Тапи за морето до август", пише "Стандарт" по повод предстоящите ремонти на основни пътища у нас.

"Цацаров даде бюджета на съд", пише още "Стандарт" по повод недоволството на главния прокурор от предвидените в бюджета за тази година пари за съдебната власт.

"Съдебната реформа се топи като априлски сняг", казва в интервю за вестник "Преса" адвокат Михаил Екимджиев. Нашумелият със спечелените срещу държавата дела в Страсбург адвокат констатира: "Реформаторският блок се поуспа, властта започна да му харесва".

"Ако правителството, за пореден път, се огъне пред натиска на работодателите да намали пенсионните права на хората с увреждания, не е изключено това да доведе до хиляди съдебни дела в Страсбург", предупреждава проф. Кръстьо Петков, чрез страниците на "Преса", в анализ, озаглавен: "Нация от инвалиди: как стигнахме дотук?".

"С костинбродските бюлетини е можело да се гласува", пише "Земя". Въпреки това, делото приключи с оправдателна присъда, допълва вестникът.

Друг акцент в днешния брой на "Земя" е изследване на "Галъп", според което 63 на сто смятат, че страната върви към по-лошо.

"КТБ на седем дни от фалита", това е водещото заглавие на "Капитал дейли". Кредиторите ще могат да получат част от вземанията си най-рано през 2017 година, прогнозира изданието.

"Младите развиват артрити заради компютрите", остеопороза мъчи възрастните хора. Данните оповестява "Новинар", цитирайки ревматолога проф. Атанас Баталов.

"Слизайте от колите, ползвайте метрото". Това е съветът към софиянци от експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев в интервю за "Монитор". Той смята, че няма нищо лошо да сложим камери в автомобилите си, каквато идея се коментира през последните дни с цел засилване контрола на пътя.

"Силви Вартан и Цветан Тодоров на откриването на изложбата в Лувъра", съобщава "24 часа" и отделя две страници на събитието, богато илюстрирано със снимки.

Заглавие на първа страница на "24 часа" гласи: "Бой за марули на борсата в село Първенец вчера". Реколтата от зеленчуци е съсипана от влагата през февруари и март./БНР
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg