EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:40 | 27.03.2015прегледи 911 коментарикоментари 0


След версията, че вторият пилот съзнателно е разбил Еърбъса на „Джърмануингс“ във Френските Алпи, Стандарт пише, че Андреас Любиц е бил в депресия преди 6 години. Тогава за известно време е прекъснал и обучението си в „Луфтханза“. По думите на изпълнителния директор на авиокомпанията, макар пилотите да се подлагат всяка година на медицински прегледи и тестовете невинаги включват психологическа проверка.

Ще успеят ли депутатите да приемат законови промени, които да позволят на ДАНС да спира сделки с фирми свързани с националната сигурност -това е водещата тема за Труд. Според изданието, парламентарните партии декларират подкрепа за такъв проект, но с уговорки, а ДАНС 3-ти ден не казва какво ще предприеме спрямо купувачите на БТК.

На друго предизвикателство пред властта обръща внимание вестник Сега. Ще успеят ли управляващите да ревизират законовите текстове, които пречат за покупка на земя от чужденци. Ако до 2 месеца Европейска комисия не получи отговор за решаването на този проблем ще започне наказателна процедура срещу страната ни.

Преса поставя акцент върху предупрежденията на медици, че реформата работи срещу пациентите. Според лекари, пациенти и болнични шефове, реформата ще доведе до купонна система, лимити, опашки, недофинансиране и корупционни схеми. А днешният Монотор съобщава, че реформите предвиждат при изписване от болницата, освен епикриза, пациентът да получава и финансов документ, в който да са описани всички извършени разходи за неговото лечение. И още по темата- варненският мол „Галерия“ може да стане болница, четем в Капитал дейли. Като бъдещ наемател на сградата се посочва една от големите частни вериги болници и медицински центрове.

Новият управител на БНБ идва от МВФ, пише 24 часа, като се позовава на свои източници. Ще се избира между 2 кандидатури - на Димитър Радев и на Николай Георгиев, които работят в международната финансова институция. И двамата са били заместници във Министерството на финансите.

БСП алармира за кадрови погром в икономическото министерство, пише Дума . Визират се основно уволненията в Агенцията за малки и следни предприятия.

Спестяванията на населението отново са рекордно високи, отбелязва Политика. През февруари депозитите на домакинствата вече са над 40 млрд. лв.

770 гардове пазят политиците във Франция, а в България охранителите на властта са 1200, показва разследване на 168 часа. Освен това, плащаме 42 пъти повече от германците за ВИП-защита.
Новинар информира, че астрофизици от Калифорнийския университет са засекли сигнал, за който допускат, че може да е съобщение от извънземна форма на живот. Посланието е продължило 134 секунди и е с произход извън Слънчевата система./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg