EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 06.02.2015прегледи 1292 коментарикоментари 0


Общините губят 180 млн. лв. от санирането, пише Труд. Националното сдружение на общините настоява собствениците на апартаменти в блокове, санирани с пари от държавата, да не ползват данъчни облекчения. Законът сега позволява да се освобождават от данък за 3 до 10 години сградите, строени преди 2005 г., когато се обновят и получат сертификат за енергийна ефективност клас С – същият, който е залегнал в националната програма за саниране, допълва изданието.

Бюрата по труда ще наемат 100 ловци на млади безработни – тема от вестник Монитор. Целта на мярката е да се привлекат и младежи, които не ходят в Бюрата по труда. Търсачите на безработни ще получават заплата от 430 лв., а договорите им може да продължат до 2017 г.

"Съдът в България не е независим", казва в интервю за 24 часа адвокатът на Цветан Цветанов Ханс-Петер Ул. Пред изданието германецът изразява увереност, че всички обвинения срещу бившия вътрешен министър ще отпаднат в съдебната зала.

Над 800 000 софиянци получиха сгрешени данъчни бележки, съобщава вестник Сега. В известието е завишена сумата, която се дължи с 5-процентната отстъпка, която се дава при плащане на целия данък върху недвижимите имоти до края на април, коментира изданието.

Липса на хартия бави глобата от КАТ – сред водещите теми за вестник Телеграф. От седмица е спряна доставката на листа за отпечатване на наказателни постановления и електронни фишове. Складът, откъдето консумативите се разпределят към отделите на КАТ в страната, вече е празен, информира ежедневникът.

Шест ВУЗ-а бълват фалшиви тапии, предупреждава от първа страница вестник Стандарт. Става въпрос за чуждестранни университети, които не отговарят на българските стандарти. В статията се припомня, че заради порочната практика двама министри – Даниел Вълчев и Сергей Игнатов подаваха сигнал до прокуратурата. Въпреки това в последните 3 години, 21 "абсолвенти" са се опитали да легитимират дипломите си в България.

"Плащаме с банкова карта и в таксито" – e водещо заглавие за вестник Преса. Засега услугата ще се предлага само в столицата. Транзакциите ще се извършват много бързо, тъй като не е необходимо картата да се вкарва в устройството, а за сума под 25 лв. не се изисква и ПИН код.

5 млрд. лв. оборот на онлайн търговията в България за година, пише вестник 24 часа. Над 925 000. българи са пазарували през интернет през 2014 г., като за 2 години броят им почти се е удвоил. Стоките, които най-често пазаруваме, са дрехи и спортни артикули./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158