EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:10 | 22.01.2015прегледи 723 коментарикоментари 0


В специално интервю за "Труд", генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заявява, че НАТО ще е там, където България се нуждае и България ще е там, където Алиансът има нужда. Според него, руските агресивни действия нарушиха международните закони и няма как да се гледа по друг начин на нещата.

"Телеграф" предупреждава, че джебчийки от варненското село Игнатово са причината за конфликт, подобен на противопоставянето по етнически принцип в пловдивското село Катуница.

В условия на нараснала конкуренция от тази година, британските висши училища са започнали да ухажват наши кандидат-студенти. Резултатите от матурата вече няма да са условие за приемане, поясняват експерти за вестник "Телеграф".

Студентски заеми ще има дори и за степен магистър. Това е тема и в "Стандарт", откъдето научаваме, че "Англия приема студенти без дипломи".

"Стандарт" информира на първа страница: "Никой не знае къде е соченият за наркобос Евелин Банов с прякор Брендо". От МВР заявяват, че не е тяхна работа да следят къде е Брендо, адвокатката му Ина Лулчева също не знаела къде е той.

Коментарът по този повод на вестник "Сега" е: "Вече само глупаците влизат в затвора; властта съвсем ясно казва на престъпниците: Бягайте, не можем да ви хванем".

Още едно заглавие в днешния брой: "Кабинетът взе компромисно решение за БДЖ; министрите отпуснаха 40 милиона лева извънредна субсидия, без да питат Европейския съюз".

Лидерът на ДПС Лютви Местан е категоричен в интервю за "Преса": "...не съм оптимист за бъдещето на управлението, независимо дали краят му ще настъпи през 2015-а година или през 2016-а година.". Според Местан, "Реформаторският блок" и "Патриотичният фронт" явно са идейно съвместими, щом министърът на здравеопазването се оказва говорител на абсурдни идеи като - свалянето на новините на турски език от програмите на БНТ и БНР.

В интервю за "24 часа", генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов пояснява, че предстои откриване на регионална радиостанция в Кърджали, не са спрени новините на турски, а само се сменят остарелите УКВ предаватели със съвременни, пояснява още генералният директор на радиото.

"Лошите кредити у нас гонят 10 милиарда лева". Според прогноза на една от големите европейски банки, близо 21 на сто от заемите ще са проблемни тази година. Това е водещото заглавие на "Преса" днес.

Банките отново дават ипотечни кредити за жилища "на зелено", пише "Монитор". "Според председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, в страната ни се забелязва ръст на заетостта и признаци на оживление в икономиката."

"Слагат клозети по спирките в София". За тези намерения съобщава на първа страница вестник "Новинар".

"Капитал дейли" допълва темата с информацията, че концесията на спирките в София отново е блокирана, една от неяснотите е дали стопанинът им ще трябва да чисти около тях.

В интервю за "Новинар", Ивайло Попов от сдружение "За земята" предупреждава: "В Европа и в България навлизат масово ГМО под формата на протеини, извлечени от соя и соеви продукти".

"Дума" констатира: "38 общини нямат нито една аптека", в 11 от 28 области липсва денонощен пункт за лекарства. Данните са на Българския фармацевтичен съюз.

"Земя" съобщава на първа страница: "Плащат евросубсидиите за 2014-а година, министърът на земеделието Десислава Танева ще отговаря на всякакви въпроси на фермерите, зададени й по интернет". /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954