EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 05.01.2015прегледи 902 коментарикоментари 0


Всички централни вестници предлагат информация за това какво предстои тази година, прогнози за местните избори през октомври и предупреждение за очакващия ни в близките дни студ.

24 часа излиза с водещо заглавие "През последните пет години у нас разходите са с 5 процента повече от доходите", българинът е намалил яденето на хляб и мляко. Отчита се леко увеличение на яденето на месо, боб и картофи.

Монитор допълва неприятната статистика с констатацията, че сто евтини лекарства са изчезнали от пазара за последната година и половина. В интервю за вестника, председателят на "БГ Фарма" Николай Хаджидончев допълва, че разходите на Здравната каса за лекарства са заради изплащането на скъпите оригинални медикаменти, вместо да се дотират същите като качество генерични лекарства.

Според Новинар, предстои цените на стоките да паднат наполовина, отсега търговците подготвят мартенски отстъпки.

"Два милиона българи ще плащат вече по-високи осигуровки" съобщава вестник Сега на първа страница. Тази мярка ще донесе на НОИ и Здравната каса около 80 милиона лева на месец допълнително.

Според бившия председател на Сметната палата, доц. д-р Георги Николов, необходимо е да се предприемат сериозни мерки за намаляване на несъбираемите задължения. Трябва да се спре възможността за регистриране на така наречените кухи фирми, пише експертът в своя статия в Сега.

Капитал дейли прогнозира, че 2015 година ще е трудна за икономиката ни, тъй като има много рискове, вътрешни и външни, а надеждите са във фирмите с утвърдени пазари и конкурентни продукти. Макроикономисти подчертават очакванията си за реформи в енергетиката и по-големи поръчки в строителството покрай държавното финансиране на санирането на жилищата.

Стандарт подканя от първа страница желаещите да се възползват от безплатното за тях обновяване на жилищата да побързат да се договорят, за да спазят срока от година и половина. Вицепремиерът Томислав Дончев обещава в интервю за изданието парите по новите европрограми да тръгнат към страната ни от март, а преди това чакаме 5 милиарда лева по старите.

В интервю за 24 часа, генералният директор на компанията "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев заявява, че от 2020 година с влак ще се пътува със скорост 160 километра в час.

Водещата тема в Телеграф е подготвеният от правителството законопроект, в съответствие с евродиректива, според който, при оплакване от дискриминация по какъвто и да е признак, не оплакващият се, а този, срещу когото е внесена жалбата, трябва да представи доказателства в своя защита.

За съмнителна сделка с противогази в Министерството на образованието алармира, на първа страница, опозиционният Дума. Ведомството е определило близо 60 хиляди лева за 600 противогаза, без да се е мотивирало защо и за къде е необходима тази покупка.

От Земя научаваме, че фермери в Пирин отглеждат уникални породи кози, отбелязан е подем на развъдната дейност в навечерието на новия програмен период с надежда за помощ и от държавата.

"Автомобил уби бащата на топ адвокатка и избяга", съобщава Труд. Адвокат Ирен Савова усетила, че я следят, и си наела охрана, а в деня на катастрофата с баща й имало опит да бъде отвлечена. Адвокат Савова защитава Филип Златанов, нашумял със записките си във вече изчезналите мистериозно тефтери.

Преса напомня, че КАТ започва проверки с камера и микрофон и че до месец ще стартира строителството на българския Лас Вегас край София.
БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg