EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail07:12 | 08.12.2014прегледи 754 коментарикоментари 0


Изявлението на министъра на здравеопазването, че ще допуска спешна помощ в ромските гета само с охрана, е отразено на първите страници в днешния печат. „Нямам задължението да осигурявам правото на някого да бие лекари“, заяви министър Петър Москов, цитиран от ПРЕСА. Министърът посочи данни на МВР, според които нападенията над доктори от началото на годината са 225. 174 от тях са извършени в гетата, а останалите са от етнически българи. От МВР обясниха, че не разполагат с ресурс да охраняват всяка линейка, пише ПРЕСА. Под заглавие „Пияни пребиха лекар в пернишката болница“ МОНИТОР помества предложението на председателя на здравната комисия в парламента Стоян Тонев „биячите да не получават социални помощи“. „В гетата зрее роден Фъргюсън“, твърди Константин Събчев в публикация на СТАНДАРТ. Политиците не могат да осигурят „достоен поминък“ на ромите и си затварят очите пред тяхната престъпност в името на платения вот, който все по-често се оказва решаващ, особено в местните избори, смята авторът.
Декемврийските фактури за ток ще са „със 70 на сто по-солени“ от септемврийските, предупреждава МОНИТОР, като се позовава на статистиката на енергодружествата у нас. „Всяко понижение на външната температура с 1 градус вдига консумацията на ток за отопление с 10 процента. Затова никак не е чудно, че на затоплянето на дома с климатик или радиатори през петте зимни месеца се пада близо една трета от потреблението на електрическа енергия през цялата година“, пише вестникът.
„Увеличават възрастта за пенсия само с два месеца“, твърди ТРУД. Депутати от ГЕРБ не са съгласни с предложението на министерството на финансите възрастта да се вдигне догодина с четири месеца, пояснил пред изданието източник от партията. „Решението ще е ясно до седмица“, но според ТРУД „ГЕРБ склонява за по-мека пенсионна реформа.“
„Недоволството от намеренията на управляващите в бюджет 2015 се увеличава“. Това според вестник СЕГА „показват коментарите на министри, синдикати и съсловни организации преди окончателното приемане на закона, който влиза днес за първо четене в пленарна зала. Поредната сфера, в която зрее напрежение, е образованието. Учителските синдикати отказват да приемат бюджета, тъй като той залага 23 милиона лева недостиг в средното образование.“ Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова „очаква недоволство във всички сфери, защото една от основните мерки е 10 процента намаление на средствата за работна заплата на абсолютно цялата държавна администрация“, пише СЕГА.
„Влязохме в спиралата на нарастване на дълга“, твърди председателят на парламентарната комисия по икономическа политика Петър Кънев в интервю за ПРЕСА.

„Пороите пак ни изненадаха“, пише ЗЕМЯ в обобщение за наводненията в страната. Вестниците отразяват намеренията на управляващите да създадат единен орган за контрол на язовирите. СТАНДАРТ публикува твърденията на управителя на „Напоителни системи“ в Сливен, Мустафа Мустафов, че Министерството на околната среда и водите е отказало искането му за изпускане на 60 милиона кубически метра вода от язовир „Жребчево“ през октомври. С неясни мотиви министерството е разрешило да бъдат изпуснати само 10 милиона кубика. Това е една от основните причини за наводненията в поречието на Тунджа през последните дни, твърдят „запознати“./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg