EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:52 | 30.09.2014прегледи 729 коментарикоментари 0


ТРУД помества на първа страница данни от проверка на националната асоциация "Активни потребители", които показват вода и вредни мазнини в масло, предлагано от пет фирми на нашия пазар. Проверени са продуктите на 15 видни наши производители.

МОНИТОР пише, че деца пътуват 100 километра, за да отидат на училище, тъй като мостът по краткия 4-километров път е пропаднал още пез 2013 година, но никой не го е поправил. Родителите на 40 ученици от горнооряховското село Горски Долен Тръмбеш са готови на бунт.

МОНИТОР информира и за друга измама на родния ни пазар - продават се български обувки, само че с италиански етикет.

ТЕЛЕГРАФ предупреждава с водещото си заглавие, че ако през идната зима няма сняг, ще страдаме от повече болести. Най- застрашени са хронично болните и възрастните хора.

От вестника научаваме още за поредното изобретение на наркотрафикантите. Крадат се породисти гълъби, които участват в състезания и се продават в чужбина за по 3 хиляди лева. Тези гълъби безпрепятствено пренасят дрога до 250 грама на разстояние от 500 километра.

Новината от първа страница на СТАНДАРТ е за постигнатата договореност между туристическия браш, кметове, учени и политици да се създаде Министерство на туризма. Това е станало на организираните от БАН дискусии за приоритетите на страната ни. Днес предстоят последните дебати, посветени на здравеопазването.

"Гузните партии насъскват хората срещу ДКЕВР", е коментарът в днешния брой на вестник СЕГА по повод очакваното днес решение за повишаване цената на тока с почти десет процента.

И още един коментар в днешния брой на вестника за още една комисия - "Най-професионалната ЦИК произвежда най-много гафове", според изданието подготовката на вота показа, че не само законодателството е пълно с порпуски и неясноти, но и действията на комисията са изпълнени с противоречия.

Водещото заглавие на НОВИНАР е "Заключиха със скоби колите на УЕФА". Служителите на футболната федерация били неприятно изненадани от "Паркинги и гаражи" в София заради неправилното паркиране на автомобилите си. Днес пристигат футболистите на "Реал" Мадрид за утрешния си мач с "Лудгорец" от квалификациите за Шампионската лига, припомня изданието.

"Българин е изобретил ПОС терминал менте за кражба на данни от електронни банкови карти", научаваме от първа страница на 24 ЧАСА. Пак оттам разбираме и че заради липсата на добра реколта от грозде тази година, е разрешено във виното да се влага захар.

"Търговете за почистване на София блокирани", съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ, а левите ДУМА и ЗЕМЯ информират читателите си за по-скъпия ток и за липсата на пари в бюджета на държавата за социални компенсации на най-бедните с енергийни помощи./БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg