EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:53 | 19.09.2014прегледи 1236 коментарикоментари 0


Половината от излизащите днес централни вестници пишат на първа страница за кражбата в родната къща-музей на Христо Ботев. Водещото заглавие на Стандарт гласи "Посегнаха на Ботев". Колекционер поръчал обира. Новинар, също с водещо заглавие, допълва, че бандитите проникнали в музея през счупен прозорец. Земя се възмущава на първа страница с възклицанието "Кощунство!", а Дума информира, че са откраднати лични вещи на брата на поета, генерал Кирил Ботев.

Друга обща тема на днешната преса са протестите на миньорите от мина "Черно море" и на работещите в "Напоителни системи".

Стандарт съобщава за предстояща в Бургас международна трудова борса на 10 октомври. Холандия има нужда от инженери, Италия - от персонал за хотели.

Новинар предупреждава, позовавайки се на медици, че страната ни е заплашена от нилска треска. Прогнозите са на база на увеличените случаи на зараза в съседните ни държави, най-застрашени са Пловдив и Бургас. Труд пише, че са зачестили случаите на търсещи помощ след ухапване от пчела или оса, насекомите жилели по-люто в сравнение с предишни години.

Още едно заглавие, което плаши - "Скъпият ток изстрелва нагоре цената на хляба", пише Монитор. Предупреждението дойде от хлебопроизводителите.

Темата на днешния брой на вестник Сега - "Натискът върху България се засилва заради ксенофобията", международни организации алармират за бити сирийци на границата и искат събаряне на оградата на границата ни с Турция.

Водещото заглавие на 24 часа е "314 лекари чужденци вече печелят у нас", докато хиляди български специалисти напускат страната.

Вестникът предлага интервю с подуправителя на БНБ Димитър Костов, който заявява, че решение за КТБ ще има до 20 ноември и когато стане ясно, че банката може да изпълнява задълженията към клиентите.

Темата на Труд е посветена на предстоящите парламентарни избори. Правителството отпусна 300 хиляди лева за наем за 300 устройства за електронно гласуване експериментално. Подзаглавието допълва: "Нагласен конкурс за машинния вот". "Труд" съобщава, че фирмата-доставчик е осигурила апаратите през май за евровота.

Преса помества прогнози според букмейкъри за състава на следващия парламент. Залозите са за коалиция на партията победител с още една формация и за шест парламентарно представени партии.

Капитал дейли с оптимистична вест на първа страница - германски завод за авточасти ще заработи в индустриалната зона в Божурище до дни и ще осигури нови 350 работни места.

На първа страница Телеграф информира, че след летните флиртове е отчетен повишен ръст на желаещи да премахнат бременност момичета и жени. Нарастнал е и броят на заразените с най-различни инфекции след случаен секс, отчитат медици.

В интервю за Дума, инженер Георги Петков от Националната компания Железопътна инфраструктура уверява, че в компанията са подобрени условията на труд, предприемат се все повече превантивни мерки за ограничаване риска за работниците.

В приложение на вестник Земя, професор Христо Мермерски припомня, че есента е времето да заредим организма си с витамини и че природата е помислила за всичко необходимо в храната ни, за да можем да съществуваме нормално./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987