EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 21.07.2014прегледи 850 коментарикоментари 0


Кабинетът "Орешарски" изтегли 4 милиарда и 150 милиона лева нов дълг и то само за 4 дни, съобщава вестник Преса. На 27-и юни правителството емитира на външните пазари облигации за 2 милиарда и 920 милиона лева. Три дни по-късно спешно беше поет нов борч за милиард и 230 милиона, за да се осигурят пари за Първа инвестиционна банка. Не е ясно как двете големи емисии ще се отразят на общото ниво на дълга в края на годината, защото с част от парите правителството покрива стари задължения, добавя изданието.

В интервю за вестник Стандарт премиерът Пламен Орешарски обяснява, че най-скъпо ще струва да се затвори Корпоративна търговска банка. Според премиера, общественият дебат умело е бил насочен към по-големите вложители и длъжници, а това нямало отношение към вариантите са спасяване или затваряне на банката.

С допълнение в Наказателния кодекс Янаки Стоилов и юристи от БСП предлагат 10 години затвор за банкери, които крият данни от БНБ. Плюс добавка от 30 000 лева глоба. Поправката, с която вестник 24 часа разполага, е внесена в деловодството на Народното събрание късно в петък.

Неистински подпис стои под документа, с който е трябвало да се покрие липсата от 206 милиона лева от Корпоративна търговска банка. Това е установила графологичната експертиза, научил вестник Труд. Милионите били оформени като дълг на фирмата на Цветан Василев "Бромак". С протокол-разписка ден преди банката да затвори, управителят на фирмата Иван Стойков заявява, че парите ще бъдат върнати на банката до 30 юни. Подписът на Стойков обаче е бил фалшифициран установява експертизата.

Разследващи съобщиха, че около 90% от кредитите в Корпоративна търговска банка са отпуснати на свързани фирми, пише вестник Капитал Дейли.

В "България без цензура" започна разпад, след като заместник-председателят Ангел Славчев напусна вчера, пише вестник Дума. Той обяви, че най-странното и позорното е, че всъщност Бареков не е истинският лидер на партията, а се е оказал марионетка задействана и ръководена от депутата от ДПС Делян Пеевски. В интервю за вестник 24 часа Николай Бареков заявява, че от доста време Славчев сам се е изолирал от партията и няма никаква подкрепа от структурите.

До края на годината българските власти възнамеряват да разселят из цялата страна 2 000 чужденци, които са получили бежански и хуманитарен статут, съобщава вестник Сега, като се позовава на годишния план на правителството по националната програма за интеграция на бежанците. Документът трябва да бъде приет на заседание на кабинета в сряда.

Цените по морето падат и то в пика на сезона, съобщава вестник Стандарт. Стотици оферти за нощувки с до 50% намаление се появиха в сайтове за колективно пазаруване. Четиризвездни хотели пък предлагат 10% отстъпка при записване "в последната минута", допълва изданието.

Инфекции заради замърсени басейни покосиха столичани и бургазлии, съобщава вестник Новинар. Заради бума на зарази от водата в откритите басейни, инспектори тръгват на спешни проверки в София от днес./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg