EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:40 | 11.06.2014прегледи 668 коментарикоментари 0


Политическата криза в страната и решенията на партията мандатоносител БСП за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори - това е водещата тема в печатните издания днес.

"Станишев изненада БСП и ДПС - уволни Орешарски и парламента". Под това заглавие вестник Сега пише за вчерашното заседание на Националния съвет на социалистите. "Ходът на Станишев е изненадващ, но логичен", казват политолози потърсени за коментар от изданието.

Труд цитира ключови изречения от доклада на Станишев пред Националния съвет на партията, приключил късно снощи. "Бяхме лоялен и честен партньор, но се оказахме неумели и нерешителни в упражняването на властта, казва Станишев, като посочва, че създаването на движението АБВ е парализирало избирателите им.

24 часа поставя акцент върху анализа на ръководството на БСП за резултатите от евровота. Там пише, че години наред БСП се превръща в заложник на един недостатъчно ефективен модел на коалиционна политика. Тежката изборна загуба се дължи и на дефекти при осъществяването на управленския мандат с ДПС, като е посочено създаденото впечатление за проява на корпоративни и частни интереси, чрез властта и позициите на ДПС в нея.

На страниците на вестник Преса лидери на други политически партии коментират предложението на Станишев за незабавна оставка на кабинета и предсрочни избори. Бойко Борисов признава, че обмислят да се откажат от вота на недоверие, за да облекчат агонията на правителството и да му дадат възможност още днес да подаде оставка. Според Николай Бареков, избори през юли обслужват ГЕРБ. Меглена Кунева казва, че Станишев е отворил "Гранд каньон" в БСП и прогнозира драматично разцепление сред социалистите.

На страниците на Дума четем, че военният министър Ангел Найденов отрича да му е предлагано да поеме лидерския пост в БСП.

Капитал Дейли изчислява, че политическата криза ще оскъпи външния дълг на страната с около 4 милиона евро на година.

Учениците от Кърджали са с най-много отлични оценки на матурите тази година, съобщава Новинар. Средният успех на зрелостниците за страната е 4.71.

Агенти от ДАНС ще посещават училищата, за да учат децата как да се пазят от педофили, четем в днешния Монитор. Според специалисти най-популярната схема, по която педофилите примамват децата, е като влизат в контакт с тях чрез Интеренет и се представят за техни връстници.

Гръцката Пътна полиция глобява българи с 1000 евро и сваля номерата на колите при липса на големия регистрационен талон на автомобила, предупреждава от първата си страница Стандарт. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071