EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 09.06.2014прегледи 887 коментарикоментари 0


Основна тема на печата е вчерашното изявление на премиера Пламен Орешарски пред американските сенатори. "Орешарски призна: Спрях "Южен поток", съобщава на първа страница вестник Труд. Преса цитира енергийния експерт Илиян Василев, който разкрива пред вестника, че въпреки наказателната процедура за спиране на "Южен поток", миналата седмица изненадващо договорът със строителите на тръбата на наша територия е бил подписан.

"Решават за оставката на кабинета в сряда", съобщава Стандарт. Едва след заседанието на Националния съвет на БСП във вторник вечерта ще бъдат започнати разговори между БСП и ДПС за оставката на правителството.

Раздадените от кабинета милиони на приятелски общини едва се усвояват, алармира вестник Сега. По данни на финансовото министерство към 23 май, разплатените суми по сключени от общините договори възлизат на близо 19 милиона лева при отпуснати общо 289 милиона лева. Мудно върви и изпълнението на програмите на министерствата, включени в публичната инвестиционна програмата, допълва изданието.

България е заплашена от нова наказателна процедура. Причината е, че страната ни не успя да извърши промени в Закона за защита на потребителите в срок. Проблемът ще бъде обсъден на среща с еврокомисар Невен Мимица, която днес открива информационна кампания за правата на потребителите в София, съобщава вестник Преса.

Офшорки разпродават 1 милион декара ниви, за да избегнат глоби, съобщава на първа страница вестник 24 часа. Турският гражданин Айхан Сезер е крупният таен собственик на нивите в почти 30 общини в Северна България. Схемите, по които организирано е изкупувал българска земя, са различни, обяснява изданието.

В интервю за вестник 24 часа заместник главният прокурор Борислав Сарафов заявява, че в момента се разследват кметовете по морето за корупция и вече има над 20 дела. По думите му, злоупотребите в общините са безочливи и дразнят. Заместник главният прокурор обяснява още, че хората не смеят да свидетелстват срещу купувачите на гласове и поръчителите.

Пред вестник Капитал Дейли изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица-изток 3“ Гари Левсли прогнозира, че предложеният от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ценови модел ще доведе НЕК до моментален финансов колапс и хаос в целия енергиен сектор. Според него, прекратяването на договори е безразсъдно действие, за което ще платят данъкоплатците.

Кметове предлагат по-ниска такса за смет за пенсионери, съобщава вестник Стандарт. Новите варианти за определяне на такса смет притесниха кметовете. Някои прогнозират, че заради новата методика таксата може да скочи.

Пълната забрана за отглеждане на генномодифицирани организми може да отпадне в Европейския съюз, съобщава вестник Телеграф. Това ще стане факт, ако Съветът на министрите по околната среда на 12 юни разреши на всяка страна-членка сама да избира дали да отглежда мутанти на територията си./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162