EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:50 | 25.04.2014прегледи 1106 коментарикоментари 0


Българската полиция отблъсква с бой бежанците, които искат да влизат на нашата територия през браздата с Турция. Това твърдят независимо една от друга три международни организации - Върховният комисариат за бежанците на ООН, Хюмън Райтс Уоч и Бордермониторинг България. От МВР официално отричат, съобщава ТРУД.

Поевтиняването на тока на три пъти миналата година и осемте месеца дефлация са намалили издръжката на живот през първите три месеца на 2014 година, показва традиционният анализ на КНСБ. Спрямо последното тримесечие на миналата година се отчита минимално намаление с 0.3%, а на годишна база - с половин процент, посочва СЕГА.

Българите са изхарчили близо 700 милиона лева по Великден, сочат първоначалните данни от касовите апарати. Засега са отчетени една трета от фискалните устройства, според които похарчената сума е 240 милиона лева, отбелязва ТЕЛЕГРАФ.

Тройка на матурите ще се изкарва много по-трудно, отколкото досега. Целта е неграмотни абитуриенти да не могат да взимат дипломи. За първи път скалата, по която точките се приравняват към шестобалната система, ще бъде ясна още в деня на изпита, Прагът за тройка, който досега беше 23 точки, вероятно ще стане по-висок, пише СТАНДАРТ.

Заплатите на младите учители ще бъдат увеличени от 1 юли. Педагозите под 35 години ще получават с 30 до 50 лева повече, посочва ДУМА като цитира образователния министър Анелия Клисарова.

Бизнесът изнемогва за софтуерни специалисти. Между 4 и 5 хиляди не достигат за нуждите на фирмите. За това са алармирали собствениците и директори на ИТ компании във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, отбелязва ПРЕСА.

Един милион българки са били бити и малтретирани в детството си. Това показва проучване на Агенцията на Европейския съюз за основните права. Резултатите от изследването са въз основа на 42 хиляди интервюта, проведени през 2012 година във всички страни членки, съобщава МОНИТОР.

Водно бедствие, предизвикано и от безхаберие, се стовари върху видинските села Плешивец и Гюргич. Заради поройните дъждове и непочистените дерета, две реки излязоха от коритата си в Плешивец, помитайки със страшна сила мостове, жилищни и стопански постройки, обяснява ТРУД.

Най-големите браншови организации в строителството се обявиха против тунела през Кресненското дефиле, предвиден в проекта за магистрала Струма. Мотивите им са, че толкова дълго съоръжение е изключително скъпо като строителство и поддръжка и не е удачно решение за район с висока сеизмична активност като Кресна, посочва КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Делото, което трябва да реши съдбата на откраднатия преди повече от 20 години автомобил пакард на Георги Димитров, започва днес в Съединените щати. След приключване на процеса съдът ще реши дали да уважи искането на последния притежател на колата или да излезе с мнение, че историческата реликва е собственост на България, информира 24 ЧАСА./ БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg