EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 16.04.2014прегледи 1257 коментарикоментари 0


Поне на 18% от българите не им достигат години осигурителен стаж, за да излязат в пенсия при достигане на възраст 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете. Така тези хора трябва да изчакат да навършат поне 65 години и 8 месеца, независимо от пола, за да се пенсионират, пише 24 Часа.

Въпреки че засега правителството не е обявило, че предвижда увеличение на осигурителната тежест, се правят разчети за допълнителни приходи от една такава стъпка. Подготвен е анализ на предложенията на социалните партньори. Според него ако осигуровките за безработица и пенсионните вноски бъдат увеличени с един процентен пункт, допълнителните приходи биха били 417 милиона лева, отбелязва Капитал Дейли.

22 541 безработни са постъпили на работа през март, сочат данни на Агенцията по заетостта. Те са с над 8 000 повече от февруари и с над 1600 повече от март. За трети пореден месец равнището на безработица обаче се запазва непроменено - 12. 2%, информира Дума.

Интересът към българския боб в чужбина нараства, а българинът консумира предимно китайски. Това стана ясно от думите на председателя ма Селскостопанската академия доц. Христо Бозуков. Според него към българския боб има много по-голям интерес зад граница, отколкото в страната, посочва Телеграф.

Чували с фалшиви банкноти са били на път да залеят пазара по Великден. Печатница за ментета разбиха полицаите в бургаското село Черни връх. Спецовете били удивени от майсторската изработка на десетолевките и двайсетолевките, съобщава Стандарт.

Кредиторите на БДЖ поставиха под възбрана централните офиси на превозвача на улица Иван Вазов и на Национална компания Железопътна инфраструктура близо до Централна гара. Причината за мярката са задълженията на холдинга за близо 600 милиона лева, отбелязва Преса.

Бъдещето на зимния туризъм в България е сериозно заплашено от климатичните промени. Секторът ще е един от най-засегнатите от повишаването на температурите и намаляването на валежите в следващите години, показва анализ, поръчан от Министерството на околната среда. Прогнозите са, че снегът ще намалява, което сериозно ще засегне ски туризма, особено в по-ниските планински райони, пише Труд.

Стотина радара ще бъдат извадени по всички основни за великденските празници, където се очаква да има сериозен поток о автомобили. С тях патрулите на КАТ ще се опитат да предотвратят рискови изпреварвания и драстично увеличение на скоростта, отбелязва Монитор.

Скандалът с очевидната злоупотреба с лични данни няма да доведе до наказания за партиите, които са се опитали с измама да се регистрират за евроизборите. Тя беше засечена заради възможността, дадена в новия Изборен кодекс гласоподавателите да проверяват на сайт на ЦИК дали са попаднали без свое знание в подписките на политически партии, коалиции и инициативни комитети, посочва Сега. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg