EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail10:15 | 27.02.2014прегледи 1130 коментарикоментари 0


Меркурий бави евролистите е водещото заглавие на вестник Стандарт. Според астролозте от 7-ми до 28 февруари сме под лошото влияние на планетата Меркурий. В политически план в този период не трябвало да се регистрират нови проекти и да се подписват коалиции. Екзотичната версия за страха от Меркурий под сурдинка бе призната от няколко депутати, пише още изданието.

БСП прави нов реверанс към Светия синод, пише вестник Сега. Депутатите от Левицата предприеха втори опит да узаконят собствеността на Българската православна църква върху храм-паметника "Св. Александър Невски", след като първият опит да върнат имоти на вероизповеданията чрез законови промени се провали заради бурна обществена съпротива.

Панаир на добротата вместо панаир на суетата. Под този девиз ще премине абитуриентският бал от столичната Втора английска гимназия, съобщава вестник Преса. Абитуриентите ще се появят на празника по дънки и бели тениски. Със спестените пари тийнейджърите ще направят дарение за т.нар. пеперудени деца-малчугани, страдащи от рядко заболяване, при което всеки допир на кожата се усеща като изгаряне.

Обещават на лекарите свободен достъп до специализация, е едно от заглавията на 24 часа. Имаме идея за пълна либерализация на специализациите по медицина. Отпадат конкурсните изпити, категориите специализиращи и вероятно таксите за обучение, съобщава зам.-здравният министър проф. Чавдар Славов за 24 часа.

Търсят защо са надути сметките за парно, е заглавие от първа страница на вестник Монитор. Комисия от граждани и депутати мериха енергията по тръбите, уточнява изданието.

Безстопанствени трафопостове цъкат като бомби, е темата на Труд. Според разследване на вестника, всичко започва преди 22 години, когато е сключена първата сделка за приватизация на държавен завод. С нея „погрешка“ подстанциите остават в активите на предприятието. Това е в противоречие със закона, но се повтаря и при следващите сделки между държавата и новите частни собственици.

Война за агросубсидиите запали наредба на агроминистерството за прилагане на Схемата за преразпределително плащане на помощите за земеделските стопани, пише Земя. Малките фермери ще взимат с 15 лева на декар повече помощ, едрите зърнопроизводители са недоволни, уточнява вестникът. Субсидиите ще за малките и големи фермери ще се решават година за година, пише по темата Капитал Дейли.

Електронните фишове за скорост от КАТ пътуват половин година до домовете на нарушителите, вместо за две седмици, каквито са разпоредбите на Министерството на вътрешните работи, пише вестник Телеграф.

До края на утрешния ден, на Украйна са необходими 5 милиарда евро, за да избегне икономически колапс, пише Дума, позовавайки се на вестник Таймс. В столицата на Кримската автономна република Симферопол нас 10 000 протестиращи „за“ и „против“ евроинтеграцията на Украйна влязоха в сблъсък пред сградата на кримския парламент, който трябваше да разгледа въпроса за статута на Крим, пише още изданието. По темата пише и вестник Труд, който съобщава, че Русия вдигна по тревога войските си в Украйна. Проф. д-р Петер Бахмайер, който е водещ австрийски специалист по Източна Европа коментира в интервю за вестник Новинар, че най-добре би било Русия и Европейския съюз да се споразумеят за Украйна.

Стотици приятели изпратиха Джоко Росич, пишат всички днешни вестници./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg