EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:30 | 14.02.2014прегледи 1029 коментарикоментари 0


Изискването на транспортното министерство собствениците на коли да доказват с документ от производителя или негов представител колко екологичен е автомобилът е на път да обезсмисли отстъпката на данък МПС, съобщава вестник Сега. От публикацията научаваме още, че отстъпката зависи именно от евростандарта за екологичност. След първоначалното намерение да издават справката безплатно, част от вносителите на коли размислиха и започнаха да слагат такса 30 лева за услугата, съобщава още "Сега".

БСП ще настоява общите условия по договорите с търговските вериги да бъдат качени в интернет, за да има прозрачност, пише вестник Дума, като цитира депутата Корнелия Нинова. Според нея финансовите отчети на веригите също трябва да са публични.

Детските надбавки да се полагат само до 16-годишна възраст, но за сметка на това да ги получават всички семейства с деца у нас, предвижда доклад на социалното министерство за демографската политика, обсъден на последното заседание на правителството, информира по темата вестник Преса.

Телеграф публикува интервю с образователния министър Анелия Клисарова. Намаляването на студентските такси, увеличаването на издръжката на студентите и определянето на необходимите специалисти от страна на държавата са част от въпросите в разговора.

Германска финансова институция е запорирала преди седмица парите на БДЖ заради забавени плащания. Пред Труд главният изпълнителен директор на дружеството Християн Кръстев посочва, че Берлин настоява проблемът с просрочените дългове да се решава на правителствено ниво. В момента БДЖ има 150 милиона лева просрочени дългове към различни кредитори, посочва публикацията.

Европейската комисия официално е уведомила България, че може да замрази плащанията по оперативна програма "Околна среда". След като писмото по въпроса бъде преведено, българските власти ще имат срок от два месеца, за да отговорят адекватно на проблема с контрола и нарушенията по обществени поръчки, пише Капитал дейли.

Малките ферми ще имат по-лесен достъп до европейското финансиране по Програмата за развитие на селските райони. За тях ще бъде отделен специален бюджет от 82 милиона евро през 2014-2020 година. Това предвижда чернова на програмата, представена в земеделското министерство, отбелязва вестник Стандарт.

До края на 2020 година България трябва да има изградени три нови язовира, а "Студена", край Перник да бъде ремонтиран основно, съобщава Монитор и уточнява, че за тази година са отпуснати 23 милиона лева за реализация на проектите. Останалите средства в размер на 90 милиона лева идват от заема, сключен през 2006 година със Световната банка, уточнява изданието.

През ноември колите ще минават в тунел под Лъвов мост за 18 секунди. Тогава ще е готово двуетажното кръстовище, което ще свали булевард "Сливница" на нивото на реката, а пътуващите по булевард "Мария Луиза" ще минават през кръгово движение, съобщава 24 часа. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg