EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:17 | 10.09.2013прегледи 417 коментарикоментари 0


На първата страница на Стандарт четем как премиерът Орешарски развързва държавната кесия след отброените 100 дни на правителството. 148 милиона лева ще бъдат раздадени на 9 министерства за непредвидени харчове.

Кабинетът иска минималната заплата да се увеличи на 330 лв. от първи януари следващата година, пише вестник Сега. Изданието посочва, че управляващите вероятно се отказват от намерението си да вдигнат два пъти най-ниското възнаграждение - от 1-ви октомври и от 1-ви януари.

На първата страница на Капитал Дейли четем, че ДАНС е увеличила значително подслушванията през първите 6 месеца на годината. Това става ясно от отчет на Агенцията, според който по план е трябвало да бъдат приложени 526 специални разузнавателни средства, но до края на юни броят им е бил близо 900.

Дума поставя акцент върху призива на Българското външно министерство българите в Сирия да напуснат страната и върху решението на Главния прокурор Цацаров да командирова прокурори в Елхово и Свиленград, заради засиления поток от сирийски бежанци.

24 часа допълва темата като цитира информация на Българското национално радио, че 50 нелегални имигранти са вдигнали бунт в дома за временно настаняване в Бусманци. Те отказват храна, като настояват по-бързо да им бъде даден статут на бежанци.

Сред водещите теми за вестник Преса е идеята на Медицинския университет в София да строи най-добре оборудвания у нас студентски комплекс на територията на Александровска болница.

Вече само 82 километра делят Кърджали от плажовете на Бяло море - това е водещата тема за Новинар. Бяло море вече е по-близо от родното черноморие, след открития вчера нов контролно-пропускателен пункт с Гърция при прохода Маказа.

Монитор съобщава за нова измамна схема, по която българи горят купувайки коли втора ръка директно от Италия. Автомобилите на атрактивно ниски цени се оказвали със задължения от глоби към КАТ или от други тежести, които могат да надхвърлят 2 хиляди евро.

Българите са сред най-нещастните хора в света, сочи доклад на ООН, за който пише Труд. Докладът показва, че сме на дъното в Европа и на 144-то място по щастие от 155 страни в света. Индексът ни обаче е мръднал леко нагоре от доклада през 2012-та, когато сме били на 147-мо място./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg