EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на днешния печат

mail08:45 | 08.01.2014прегледи 1085 коментарикоментари 0


Мерките, които работна група от здравното министерство изпрати на премиера Пламен Орешарски за харченето на излишъка от 94 милиона лева от бюджета на Здравната каса, са върнати от правителствения шеф. Според депутати те се пишат наново, но от здравното министерство обявиха, че мерките са били предадени на Орешарски още през декември, а в понеделник са били представени подробностите по тях, пише по темата Труд.

Щандове само за български стоки да се разкрият в големите хипермаркети, предлага заместник-председателят на икономическата комисия в парламента Румен Гечев. Това е една от мерките за защита на родното производство, които се дискутират при подготовката на антимонополните закони. Пакетът с промени ще бъде внесен в парламента още през февруари, посочва Монитор.

Преса информира, че се задава тежка суша. Докато Франция е удавена от порои, у нас нивата на реките продължават да падат драматично. В момента в Дунав има три пъти по-малко вода, отколкото на 3-ти януари миналата година, уточнява публикацията.

Българските ниви ще могат да се продават само на чужденци, които докажат произхода на парите си. Това е една от промените в Закона за собствеността и ползване на земеделски земи, които предлагат червени депутати. Друго условие е чужденците да са живели в страната през последните три години, съобщава по темата Стандарт.

Новата визия за центъра на София ще стане ясна до 17-и януари. Тогава журито в конкурса за обновяване на централната градска част ще обяви класирането на участниците, пише Труд.

След като в продължение на месеци във Великобритания се водеше антибългарска кампания, в момента оттам буквално ни заливат с оферти за работа. От Острова търсят нашенците основно за нискоквалифициран труд, отбелязва Телеграф.

Управляващите продължава да забравят да декларират пари, имоти и дялове във фирми, предимно на съпрузите си. Това личи от публикувания списък на Сметната палата за несъответствия в имотните декларации на 152-ма души, които заемат публични длъжности, съобщава вестник Сега. И уточнява, че сред по-познатите имена в списъка се откроява това на заместник-министъра на земеделието Бюрхан Абазов. Сред неизрядните висши служители е и посланикът ни в Армения Георги Карастаматов, обяснява Дума.

Разузнавателен борд ще бори кризите в страната. Идеята е две звена от топченгета и експерти да следят за проблемни ситуации и под ръководството на премиера да реагират бързо, посочва Новинар, като цитира вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Значително занижен и улеснен контрол от страна на държавата, такъв подарък са на път да получат производителите и търговците на акцизни стоки, ако правителството приеме предложенията за нова наредба за измервателните уреди, пише Капитал daily.

24 часа публикува 9 съвета към шофьорите как да карат в мъгла. Вестникът пише и за скандала с Волен Сидеров. Статията е под заглавие "Сидеров бие полицай, ще му искат имунитета".

Стандарт също отделя обширно внимание на темата в статия, озаглавена "Волен с второ шоу в самолета"./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161