EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail09:00 | 29.12.2014прегледи 855 коментарикоментари 0


Днешните издания извеждат на челно място информацията за горящия гръцки кораб в Андриатическо море с деветима българи на борда. Под заглавие "Деветима наши в ад край Корфу", "Стандарт" съобщава имената на българските граждани на борда на пламналия ферибот "Норман Атлантик", пътуващ от Патра за Анкона. Изданието описва подробно спасителната операция и цитира данните от чужди медии за поне един загинал и двама ранени.

"Монитор" помества подробна информация да изчезналия над океана малайзийски самолет със 162-ма души на борда, чието издирване продължава.

"330 хиляди панелки в надпревара за саниране" пише на първа страница "Преса", като дава подробности за започващата през януари национална програма за обновяване на панелните жилища. Изданието цитира столичния заместник-кмет Ирина Савина, според която има голям интерес към програмата, защото санирането ще оскъпи панелните жилища.

В друга публикация, озаглавена "Ледена епоха до средата на януари", "Преса" съобщава за преминаващия през страната средиземноморски циклон и породеното от него рязко застудяване.

"Нова порция сняг от днес" , пише "Новинар" на челно място и информира за обявения в 19 области на страната "жълт код" заради силен вятър.

"4 128 имота на длъжници на сергията по празниците", съобщава във водещото си цзаглавие "Труд". Бизнесмени губят 23 хотела и 6 фабрики, а два големи речни кораба са обявени на търг за по половин милион лева, става ясно от публичния регистър на частните съдебни изпълнители.

"Труд" акцентира и върху планираната реформа в държавните железници, която предвижда отпадане от разписаниието на 140 влака и закриване на 7 гари.

Темата е водеща за вестник "Дума", който съобщва за решението на железничарския синдикат да започне подготовка за ефективна национална стачка. "Събират подписи срещу спирането на 50 влака" е водещото заглавие на "Дума".

Вестник "Земя" цитира информация на БГНЕС за обявените от Министерския съвет обществени поръчки за стотици хиляди левове за изработката на анализи, мобилни приложения, мъжки вратовръзки и дамски шалове. Под Заглавие: "С 540 лева преживява 12-членно семейство", вестникът преразказва репортаж на Би Ти Ви за фамилията от монтанското село Смоляновци, която живее под прага на бедността.

"Държавата ще въведе ваучерна система за наемане на гледачки за малки деца и възрастни хора още от следващата година", съобщава "24 часа", като цитира вицепремиера и министър на труса и социалната политика Ивайло Калфин. Изданието помества информация за предстоящите идната година ремонти в столицата под заглавие "16 тапи догодина в София - ремонтират 23 км булеварди".БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039