EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail08:43 | 10.06.2014прегледи 680 коментарикоментари 0


Избори на 28-и септември, съобщава от първа страница вестник Стандарт и уточнява, че за тази дата настояват БСП и ГЕРБ, макар и с различни мотиви. Президентът Росен Плевнелиев също смята датата за удачна, твърдят от "Дондуков" 2. Другият вариант, който е обсъждан, е 5-и октомври. Очаква се кабинетът да подаде оставка в следващите две седмици. Окончателно датата ще бъде избрана след консултации на президента с партийните лидери.

Темата е водеща и за вестник Труд. Под заглавие "Без оставки на "Позитано" днес" изданието уточнява, че БСП не се отказва от предсрочни избори в най-скоро време, но няма да има и промени в ръководството на партията, защото не можело тя да води кампания обезглавена. Това стана ясно след продължилото повече от четири часа вчера заседание на Изпълнителното бюро на БСП преди решаващия пленум днес. Лидерът на партията Сергей Станишев е потвърдил тезата си, че формулата на кабинета "Орешарски" е изчерпана.

Проектът "Южен поток" е другата водеща тема във всички днешни издания.

Има ли подписан договор за строителството на българския участък от “Южен поток” се оказа една от най-грижливо пазените тайни в България, коментира Труд.

24 часа цитира енергийния министър Драгомир Стойнев, според когото "Проектът по-скоро е необратим. Въпросът е не дали, а как да се реализира".

Сега подчертава, че БСП е в шок от решението на премиера за "Южен поток".

Янаки Стоилов от БСП е категоричен: "От страна на правителството беше необходимо да отстоява по-твърдо националните интереси", допълва темата Дума.

Москва вдига двойно цената на живота на "Козлодуй", посочва вестник Преса. Модернизацията на Пети и Шести блок по международни цени би струвала 500-600 милиона евро, заяви Станислав Антипов - заместник генерален директор на "РосЕнергоатом" в Москва. Възможно е сумата да се намали след тръжните процедури, но дори без съществено понижение инвестицията си заслужава, смята той.

Влоговете най-печеливши от 6 години насам, според данни на БНБ и НСИ, информира вестник 24 часа. За последната година на всеки 100 лева в банка печалбата е около 5 лева и 50 стотинки. Близо 2/3 от сумата идват от лихвата, а останалата част се дължи на отрицателната инфлация. По-голяма е била печалбата на хората, които спестяват в левове.

Българските фирми бързо губят пазарите си зад граница, пише вестник Сега. Един от основните мотори на българската икономика - износът, взе да гасне. Националният статистически институт обяви вчера, че през първите четири месеца на годината експортът на нашите фирми към държави извън ЕС се е сринал с 18,4% спрямо същия период на 2013-а година. Само за април спадът е още по-жесток - изнесените стоки и услуги са с 22,4% по-малко от април 2013-а. Тенденцията, започнала от началото на годината, е притеснителна, тъй като на износа се разчита да играе ролята на основен двигател на икономиката и през тази година. Вътрешното потребление също остава слабо, допълва Капитал Дейли. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg