EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на българския & чуждия печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския & чуждия печат

mail09:41 | 03.06.2015прегледи 1950 коментарикоментари 0


„Технически срив блокира КАТ и граничните пунктове", съобщава СЕГА. Забавянето при преминаване на границата доведе до километрични опашки. Такива вероятно ще се образуват и пред пътната полиция, тъй като заради срива в системата до края на седмицата КАТ няма да регистрира коли в цялата страна. През ГКПП-тата пък няма да минават товарни автомобили, а само леки коли и автобуси. Не е ясно докога ще важи това ограничение. Няма информация каква е причината за едновременния срив. От МВР обясниха, че проблемът е технически, но отказаха повече подробности“, пише СЕГА.

Повечето печатни издания поместват на първите си страници материали за убийството в Борисовата градина, жертва на което е ученик от търговско-банковата гимназия. „Убийството за момиче или заради футбол. Намушкан е малко преди сирените за Ботев“, пише 24 ЧАСА.

„Смърт на циганите“ викаха ултраси в Гърмен. Футболни агитки искаха да нахлуят в ромския квартал, пише ДУМА в публикация за вчерашните протести срещу незаконните постройки там.

„Безплатното саниране с пари от хазната или по европрограмите ще продължи до края на 2016 година“, съобщава МОНИТОР, цитирайки министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. СТАНДАРТ помества предложението на Павлова да бъде забранено частичното саниране. „Ако това се случи, ще подлежат на глоби и хората, които си остъкляват терасите“, сочи вестникът. Темата е водеща за вестник СЕГА, който пише, че „за ремонт в апартамент ще се иска одобрение от съседите“.

„Свалят тайната за влогове и кредити в колабирали банки“, съобщава НОВИНАР в анонс за намеренията на депутатите. „Вадят на светло партиите с дарения от КТБ“, добавя МОНИТОР по същата тема. КАПИТАЛ DAILY набляга върху идея, лансирана в парламентарната комисия за КТБ. Тя предвижда промяна в закона за кредитните институции, с която да бъде забранено кредитирането през банки на трети лица.

„Земеделски евросубсидии все пак ще има през тази година“, констатира КАПИТАЛ DAILY във водещата си публикация. „Макар милионите да не са уточнени още, от министерството обявиха, че освен вече задвижените 150 милиона евро към искащите да инвестират в агростопанствата си по тази линия ще има и допълнително разпределени средства през есента. Ще започне и отсяването на проекти за млади фермери, където ще отидат други 35 милиона евро. Има и финансиране за ползване на консултантски услуги. Така, макар държавата да се забави с одобрението на новата програма за развитие на селските райони през 2014-2020 година, средства все пак ще има“, пише КАПИТАЛ DAILY.

Преглед на чуждестранния печат

Украйна очаква да получи от Русия обезщетение за анексирането на Крим и разрушенията в Донбас, пише руският вестник Независимая газета, като цитира изявление на украинския заместник-министър на правосъдието Наталия Севостянова. "Като инструмент е твърде ефективно налагането на запор върху имущество в чужбина", каза още Севостянова. Във Върховната рада вече бе внесен законопроект за национализация на цялата държавна и частна собственост на руски субекти, пребиваващи в Украйна. Депутатите обаче не се осмелиха да го приемат. Сега въпросът отново може да бъде включен в дневния ред, смята "Независимая газета".

Изданията зад Океана коментират новоприетия закон относно масовото събиране на данни за телефонни разговори от разузнавателните служби в Съединените щати.

Отдавнашната борба в Конгреса за правото на личен живот приключи с първото сериозно ограничение на шпионирането от властите след атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, отбелязва Уолстрийт джърнъл.

Гардиън обаче уточнява, че съгласно приетия регламент това ограничение ще влезе в сила едва през септември.

Вестник Вашингтон таймс пише, че решението на Сената има подкрепата на разузнавателната общност, която увери, че законът няма да намали значително възможностите й.
БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150