EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Празненствата за Съединението започнаха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Празненствата за Съединението започнаха

mail11:40 | 06.09.2011прегледи 706 коментарикоментари 0


С тържествен митинг-заря в някогашното село Голямо Конаре, откъдето е тръгнала четата на Чардафон и е отишла в Пловдив, за да арестува губернатора, стартираха тържествата за 126-ата годишнина от Съединението на България, съобщи БНТ.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на града Евгений Маринчешки откриха паметник на Недялка Шилева, която е ушила революционното знаме на четниците.
Цецка Цачева заяви, че тези празници за нея винаги са повод „да се върнем към историческите факти и към онова, което историята вече е отредила на голямоконарци като първи развели знамето, извезано от една истинска българка, чийто паметник току-що беше открит. Да направим така, че да дадем съвременната интерпретация на онова, което се е случило преди 126 години и днешния ден." Цачева отбеляза още, че не бива да забравяме, че когато имаме общ път, обща цел, обща кауза трябва да бъдем не само съединени, но и единени, защото го дължим на гражданите на България. Местните жители и гости на града изпълниха до краен предел площада в Съединение.
По традиция бе показана възстановка на част от историческите събития от далечната 1885 г. Митинг-зарята завърши с вечерна проверка, с участието на военнослужещи от Пловдивския гарнизон.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3885
30391