EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Появи се Индустриална карта на България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Появи се Индустриална карта на България

mail11:10 | 06.04.2017прегледи 1250 коментарикоментари 0


Индустриалната карта на България е стратегическа инициатива, която цели да посрещне нарастващите нужди от мащабни решения за осигуряване на персонал за индустриалните предприятия от цялата страна и за работещите в тях. Основният фокус на industria.bg е да покаже на едно място информация за индустрията, работата и образованието в България.

Проектът се разработва  от JobTiger с подкрепа на община Пловдив, община Габрово, „Клъстер Тракия икономическа зона“, Българска търговско-промишлена палата и други работодателски организации.

В първоначалния си вариант картата обхваща 750 от най-големите предприятия в България, над 400 техникуми и професионални гимназии, 51 висши учебни заведения и университети, както и планираните кариерни събития от инициативата „Индустриални дни на кариерата“. Проектът си поставя и цел да популяризира индустриалната кариера сред търсещите работа и да комуникира към обществото ползите от работата в индустриалния сектор.

Поводът за създаването на картата е често срещаното твърдение, че в България индустрията работи със забавени темпове, а значимо производство няма. Всъщност в последните години индустриалните производства в страната показват ръст, износът също и това не е случайно. Само първите 750 производствени предприятия, включени в новосъздадената Индустриална карта на България (http://industria.bg), имат годишни приходи за 2015 година от 35 милиарда лева и в тях работят 225 хиляди души. 

Картата показва и регионалното разпределение на производството в България, като включените професионални гимназии и университети допълват кръга индустрия-работа-образование. Представени са и планираните кариерни събития, където се срещат работодатели и търсещи работа. Industria.bg ще предоставя и възможност на предприятията да проучат ангажираността на служителите си, чрез участие в новосъздаденото изследване на ангажираността в индустриалните предприятия.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg