EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Потвърден рейтингът на Столична община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Потвърден рейтингът на Столична община

mail08:45 | 06.09.2015прегледи 1437 коментарикоментари 0


Кредитният рейтинг на Столична община е потвърден на „ВВ+“ със стабилна перспектива, съобщи заместник-кметът на София с ресор „Финанси и стопанска дейност“ Дончо Барбалов, цитиран от пресцентъра на Общината.

Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s потвърди кредитния рейтинг на Столичната община. Това е един много добър показател за оценката, която рейтинговата агенция дава за работата на общината, каза Дончо Барбалов. В оценката на рейтинговата агенция се посочва изключителната ликвидност, гъвкава бюджетна политика. Постигнато е и високо покритие на плащанията по дълга, като той е 7% от собствените приходи, или два пъти под допустимото.

В последните години общината разви последователна стратегия за подобряване на приходите. Към края на месец август тази година приходите на Столична община са 369 млн. лева, каза заместник-кмет Барбалов. Това е с 20.2 млн. лева повече спрямо същия период на миналата година.

Подобряването на събираемостта в бюджета на общината се дължи на въведената нова информационна система с единна база данни. Създадена е възможност за онлайн справки и плащания, както и мобилно приложение, с което гражданите имат възможност да направят проверка на задълженията си. Във всички отдели „Местни данъци и такси“ са разположени по два ПОС терминала. Въвеждат се и допълнителни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157