EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пореден телефонен разговор Лавров-Кери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пореден телефонен разговор Лавров-Кери

mail06:15 | 11.03.2016прегледи 1062 коментарикоментари 0


Първите дипломати на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери обсъдиха днес по телефона ситуацията в Сирия и изпълняването на Минските споразумения за Украйна, а също положението в Ливан и Йемен. Това съобщи руското министерство на външните работи, като уточни, че разговорът е бил по инициатива на американската страна, предаде ТАСС.
Според комюникето Лавров и Кери са направили оценка на това как се спазва примирието в Сирия "с изключение на борбата с терористите". В хода на разговора е била отбелязана необходимостта от засилване на руско-американската координация във военната област с цел гарантиране на примирието и достъпа на хуманитарна помощ за населението в обсадени зони.
Двамата топ дипломати са разгледали въпроса "за подкрепа на усилията на ООН за прекратяване на войната в Йемен и започването на преговори в тази страна". Освен положението в Ливан и мирния процес за излизане от кризата в Източна Украйна Кери и Лавров са говорили по проблеми на двустранните отношения.
"Сергей Лавров привлече вниманието към необходимостта да се прекрати подхранваната от САЩ целенасочена антируска медийна кампания на Запад, която съвсем не спомага за практическото взаимодействие в насоки, представляващи взаимен интерес", са казва в съобщението на руското външно министерство.


Тагове: Лавров, Кери
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886