EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Попова говори за Трета световна война

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Попова говори за Трета световна война

mail06:50 | 24.09.2014прегледи 1208 коментарикоментари 0


„Човечеството се намира в частична и потенциална Трета световна война”.

„При този нов световен тревожен дизайн имаме нужда и от профилиране на бъдещите нови политически лидери и във външната политика”.

„Когато има нова ситуация, провал или определени сили вещаят пренареждане, са ни нужни не износени и вехти одежди, а мъдри, просветени, нови политически лидери, готови да обединяват и по-малки заедно с всичко друго регионални структури със сходни специфични проблеми, където очевидно е налице съвпадение между ценности и интереси на определени общности или на определена общност”.

„Старият геополитически ред се разрушава (…)”.

Тези витиевати цитати не са на бившия спортен министър в кабинета „Орешарски” Мариана Георгиева, станала популярна с твърде нестандартния си и често пъти неразбираем изказ. Горните думи са на вицепрезидента Маргарита Попова но време на кръгла маса на тема „Бъдещето на европейската дипломация”.

Според Попова има твърде много тревожни моменти в земното ни битие и тези теми са важни, трудни и изключително отговорни.

„Моето присъствие е белязано и от това да споделим заедно тревогата от усещанията си за поразително динамично променящия се свят, в който някой волно или неволно променя базови характеристики. Какъв е този наш 21 век, който накара някои да забравят да мислят човешки, да загубят отдавна равновесие от човешка алчност за власт и печалби – за повече власт и повече печалби? Кой би могъл да живее днес с несвито сърце от видимата опасност на не едно място по света да избухне пожара на разрухата? Кой ще бъде спасен и коя част от човечеството всъщност ще си отиде”, попита Маргарита Попова.

Източник: Агенция "Фокус"


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg