EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Поморийска винарна на 90 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поморийска винарна на 90 г.

mail18:15 | 29.11.2022прегледи 738 коментарикоментари 0


Поморийската винарна "Black Sea Gold" стана на 90 години и отпразнува рождения си ден с грандиозно събитие. Над 400 гости - медии, търговски партньори и колеги уважиха празника на производителя на "Бургас 63", съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). 

Историята на винарска изба "Black Sea Gold" в Поморие започва през далечната 1932 г., но районът е прочут със своите вина още от древни времена. 

"Нашата философия е винаги да се стремим към перфекционизъм и да създаваме вина, които носят характера на Поморие, а всяка реколта да е по-добра от предходната. Традицията на производство и талантът на нашите технолози, съчетани с отличителния Поморийски тероар, създават вина и ракии, с които се гордеем. И така вече девет десетилетия", коментира Христо Янков, изпълнителен директор на "Black Sea Gold".

“Вече 90 години Black Sea Gold е лидер на пазара с емблематичните брандове "Бургас 63", Бургаска и Поморийска ракия, познатите на всеки потребител вина "Pentagram" и "Salty Hills". Тайната на успеха e в труда и постоянството, съчетани с гъвкавост и адаптация към търсенето на потребителите", сподели Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на винарната и благодари на собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев за гласуваното доверие. Той подчерта, че напитките им са световно признати и имат повече от 250 награди от най-престижните международни конкурси.

За 90-годишнината "Black Sea Gold Pomorie" подари на всеки гост по една бутилка от специалната лимитирана серия, създадена специално за юбилея. За това вино са подбрани най-добрите партиди от три различни реколти от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За него са блендирани вина от девет бъчви - точно колкото десетилетия празнува избата тази година. Виното е с колекционерска стойност и сериозен потенциал за отлежаване. 

В шоу програмата се включиха Flair Temptation, които презентираха специално разработени от тях коктейли с ракия, бренди и вина от портфолиото на "Black Sea Gold".

За настроението на празника се погрижиха водещите Алекс Съчаджиева и Герасим Георгиев-Геро, а кулминацията на вечерта беше участието на Любо Киров.

Партито не мина без огромна торта със златна шоколадова скулптура на кораб, фирмения знак на "Black Sea Gold". За да я разрежат, на сцената излязоха собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев и изпълнителните директори на винарната./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg