EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Полша все по-близо до безвизов режим със САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша все по-близо до безвизов режим със САЩ

mail18:30 | 08.10.2019прегледи 582 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално одобри включването на Полша в програмата, която позволява на чуждестранни граждани да пребивават на американска територия без виза в продължение на 90 дни, предаде ТАСС.

"Скоро ще подпиша и вече подписах няколко предварителни документа. Ще предоставим на Полша пълно отменяне на визите", каза Тръмп пред журналисти на Южната морава на Белия дом, преди да отлети за щата Мериленд.

Впоследствие Белият дом поясни, че Държавният департамент е номинирал Полша за включване в програмата за безвизов достъп. Според съобщението на Белия дом сега предстои министерството за вътрешна сигурност да предприеме необходимите стъпки за извършването на оценката и ако Полша бъде включена в списъка на страните от програмата, на нейните граждани ще бъде разрешено безвизово влизане в САЩ с цел туризъм или бизнес.

Преди дни Тръмп каза по време на срещата си с полския президент Анджей Дуда в Ню Йорк, че Вашингтон и Варшава работят по предоставянето на безвизов режим за полски граждани. Тогава Дуда изрази надежда, че това ще стане до края на тази година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg