EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Половин милион лева на светло след проверките в Слънчев бряг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Половин милион лева на светло след проверките в Слънчев бряг

mail16:40 | 09.08.2010прегледи 752 коментарикоментари 0


Нови 200 000 лв. оборот бяха регистрирани на касовите апарати в четири от най-големите увеселителни заведения в Слънчев бряг. Така само за две нощи оборотът на дискотеките достигна половин милион лева, съобщиха от Националната агенция по приходите. По време на проверките в петък през нощта инспекторите установиха, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци.
Заради откритото данъчно наблюдение постъпленията от таксата за вход в четирите клуба достигнаха близо 30 000 лв. на вечер.
През почивните дни данъчните провериха и супермаркети в курортния комплекс. Оказа се, че в 4 от тях действителният оборот е двойно по-висок от отчетения на касовите апарати. На собствениците на тези магазини са съставени актове за нарушения, глобата за тях може да достигне до 10 000 лв.
Откритото наблюдение на обекти в Слънчев бряг ще продължи до края на активния туристически сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП данните, събрани от наблюдението ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларарини приходи назад във времето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg