EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ползите от разделното събиране на отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ползите от разделното събиране на отпадъци

mail17:10 | 07.06.2023прегледи 889 коментарикоментари 0


До 18-и юни на централния площад в Плевен са експонирани фотоси, които представят основните етапи по рециклиране на отпадъците. Организатор на пътуващата фотоизложба е „Еко Партнърс България“. Визиите разкриват пътя, който разделно събраните отпадъци от опаковки изминават от двата цветни контейнера до заводите за рециклиране и ни карат да се замислим и осъзнаем, че всеки от нас може да допринесе за по-чиста околна среда.

„С кампанията целим да покажем на обществото, че един от най-лесните начини да водим по-природосъобразен начин на живот е да събираме разделно отпадъците си. Във фотоизложбата „Мога да бъда“ показваме реалните процеси, през които преминават отпадъците, заснети в инсталации и заводи в България и се стремим да развенчаем някои от най-често срещаните митове, свързани с разделното събиране“, споделиха от организаторите.

Двуседмичната инициатива  дава своя старт в Плевен, като пътуващата фотоизложба ще премине и през други общини, в които организацията има изградени системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

„Еко Партнърс България“ АД е организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, оперираща на българския пазар от 2016 г. Компанията непрестанно търси иновативни решения за подобряване на разделното събиране, базирани на нуждите на населението и анализа на добрите практики, и провежда различни кампании за повишаване на информираността в тази област.

Компанията стартира във Велико Търново първия по рода си проект в областта на разделното събиране – изграждане на система за т.нар. „интелигентно разделно събиране“, който изцяло дигитализира процесите, улеснявайки контрола, начина на събиране и начина на отчитане. Проектът осигурява много добра проследимост върху всички процеси в реално време и има непрекъснато наблюдение върху запълняемостта на контейнерите, което е изключително важно за удовлетвореността на гражданите в процеса на разделно събиране.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg