EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пол Волкър излиза от Белия Дом

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пол Волкър излиза от Белия Дом

mail14:45 | 07.01.2011прегледи 926 коментарикоментари 0


Бившият председател на Федералния резерв Пол Волкър планира да се оттегли от поста на ръководещ групата икономически съветници на президента Барак Обама, съобщи Reuters, позовавайки се запознати източници. Напускането на 83- годишния Волкър е част от поредицата промени, които президентът планира, сред икономическия си екип.
Решението за оттегляне е лично на Волкър. Източникът на Reuters отбелязва, че бившият председател на ФЕД е готов да съветва Обама неофициално, ако има нужда.
Волкър стана легендарна фигура на Wall Street, след като в ролята на си председател на Федералния резерв свали двуцифрената инфлация на САЩ през ранните 80 -те чрез рязко повишаване на лихвения процент.
Съветник на Обама Волкър става през 2008 г. по време на президентската кампания и беше авторитет по проблеми от финансовата регулация до фискалната политика.
Администрацията на президента отказа да коментира оттеглянето на Волкър.
Също днес стана ясно, че президентът на САЩ Барак Обама ще назначи днес по-късно Джийн Спърлинг за главен икономически съветник на Белия дом - пост, който този демократ центрист, натрупал опит при воденето на преговори с републиканците, вече заемаше при управлението на Бил Клинтън, предадоха световните агенции.
"Президентът ще обяви Джийн Спърлинг за директор на Националния икономически съвет", съобщи високопоставен американски представител, пожелал анонимност.
Очаква се Обама да вземе официално това решение по-късно днес - към 18:30 часа българско време - при посещение в Лендоувър (щата Мериленд), в източното предградие на Вашингтон.
Спърлинг (52 г.) ще замени на този пост Лорънс Съмърс, които в края на лятото пожела да се върне към университетското преподаване, след като взе участие в разработването на мащабния план за съживяване на икономиката, приет през първите седмици от управлението на Обама в началото на 2009 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180