EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама настоява за „Правилото на Волкър”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама настоява за „Правилото на Волкър”

mail15:22 | 04.03.2010прегледи 1090 коментарикоментари 0


Администрацията на Обама потвърди намеренията си да наложи забрана на банките да търгуват със собствен капитал, въпреки признаците, които дава Конгресът, че е малко вероятно да приеме подобно предложение, известно още като „Правилото на Волкър”.
Управляващите на САЩ предложиха да удължат с две години процеса по налагане на ограничения на банките по отношение на големината им и на извършваните от тях операции с ценни книжа със собствени средства, съобщи Reuters.
При необходимост срокът на въвеждането на т.нар. „Правило на Волкър” ще бъде удължен допълнителни след тези две години, става ясно от представен преди ден документ на Администрацията на САЩ. В цитирания документ американските власти призовават да бъде забранено на банките да се занимават с покупко - продажба на инвестиционни книжа със собствени резерви.
Според „Правилото на Волкър” големи финансови институции, които нямат статут на банки, няма да имат възможност да инвестират средства в хедж фондове или частни инвестиционни фирми. Американските законодатели скептично се отнасят към инициативата на Администрацията към банките, заради трудността по установяване на контрол върху търговията със собствени финансови инструменти на банките.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160