EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Показаха снимка на убития бин Ладен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Показаха снимка на убития бин Ладен

mail13:50 | 02.05.2011прегледи 2375 коментарикоментари 0


Пакистанските телевизии излъчиха непотвърдени снимки с окървавеното лице на Осама Бин Ладен, след като Съединените щати съобщиха, че той е бил убит. "Получихме снимка с мъртвото тяло на Осама Бин Ладен. Тя обаче не е проверена", заяви коментаторът в най-голямата пакистанска телевизия Geo. Други телевизии също показаха снимка на лицето, с гъста и черна брада, без видими следи от бял или сив цвят, показани при последния видео репортаж, когато Бин Ладен беше все още жив. На снимката Осама е с кървави петна по челото и лявото слепоочие.
Къщата, където е убит Ладен от американските сили.

Радостта от ликвидирането на терорист №1 взема все широки мащаби в САЩ. Хиляди американци се събраха спонтанно пред Белия дом във Вашингтон, за да изразят възторга си от събитието. Хиляди се събраха в Ню Йорк на "Кота 0", където преди близо 10 години на 11 септември беше извършена най-крупната терористична акция в съвременната история – атентатите срещу небостъргачите близнаци на Световния търговски център, където загинаха близо 3000 души. "Никога не съм изпитвал такава радост. Това е нещо, което очаквахме толкова отдавна", заяви пред АФП 19-годишен студент. Зад него друг младеж крещеше: "Ние можем, ние го направихме." Една от най-големите мюсюлмански организации в САЩ заяви, че с убийството на Бин Ладен е ликвидирана една от опасностите, надвиснала над страната. "Ние се присъединяваме към нашите сънародници и приветстваме новината за премахването на мозъка на "Ал Кайда" Осама бин Ладен, който беше заплаха за нашата страна и за целия свят", заяви в комюнике Съветът за американско-ислямски отношения.
Смъртта на Осама бин Ладен е победа за всички демокрации, които се борят срещу този ужасяващ бич на тероризма, заяви днес френският външен министър Ален Жупе.
"Франция, САЩ и други европейски страни си сътрудничат тясно в борбата срещу тероризма и затова новината поражда у мен дълбока радост", подчерта Жупе пред радио Франс ентер. Германия окачестви събитието като "добра новина за света, а Италия като "победа на доброто над злото". От друг ъгъл коментират събитието индийските власти. Убийството на Бин Ладен в гр. Аботабад, дълбоко в територията на Пакистан и близо до столицата Исламабад потвърждава опасенията, че тази страна дава убежище на терористите, подчерта индийският министър на вътрешните работи П. Шиданбарам. /АФП

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg