EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поетапни ремонти на „Цариградско шосе” това лято

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поетапни ремонти на „Цариградско шосе” това лято

mail08:15 | 23.05.2015прегледи 1222 коментарикоментари 0


В момента се извършва ремонт на бул.“Цариградско шосе“ в участъка от моста на р.Искър до Софийски околовръстен път по южното платно. Цялото мостове съоръжение не е ремонтирано откакто е построено. Общо тази година ще бъдат цялостно реконструирани около 6 км от бул.“Цариградско шосе“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строително-ремонтните работи на булеварда в присъствието на зам.-кметът Любомир Христов.
Изпълнителите увериха, че на обекта се работи по график, с удължено работно време. В момента се полага хидроизолация на мостовото съоръжение. Предвижда се на 11 юни да се прехвърли движението и да се работи в северното платно от моста на р.Искър до Софийски околовръстен път.
Реконструкцията на втората отсечка, която включва северното платно от надлеза над бул. ”Ал. Малинов” до надлеза над бул. ”Копенхаген”, започна на 7 май и се очаква да бъде финализирана в началото на юни. Веднага след това започва работа по южното платно на същия участък.
Със завършване на учебната година на начален курс, когато се очаква да намалее движението, ще започне работа по другия подобект. От 1 юни стартират строително-ремонтните работи и по северното платно на булеварда от надлеза на бул. „Михай Еминеску” до надлеза над бул. ”Г. М. Димитров”. Ще се ремонтира и локалното платно от булеварда в участъка от надлеза над бул. „Г. М. Димитров” до бул. ”Ал. Малинов”.
Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” е разделена на два подобекта:
- рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. Яворов” до надлеза над бул. ”Г. М. Димитров”, включително надлез над бул. „Михай Еминеску” (бул. „Пейо Яворов”) и локално платно южно от булеварда в участъка от надлеза над бул. „Г. М. Димитров” до бул. ”Ал. Малинов”; Подобект 2:
- рехабилитация на бул. ”Цариградско шосе” от надлеза над бул. ”Ал. Малинов” до Околовръстен път София.

В края на юни ще започне и пренареждане на стогодишните павета по "Дондуков". Трамвайното трасе ще бъде обновено с нови релси.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg