EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подробности от Webit Congress 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подробности от Webit Congress 2011

mail09:20 | 21.09.2011прегледи 620 коментарикоментари 0


Пълната програма на Webit Congress 2011 е вече ясна и може да бъде намерена на официалния уебсайт на събитието. На 26 и 27 октомври в София форумът ще събере сто от най-известните практици и най-влиятелни лидери в света, които ще представят своя опит в сфери като стартиращи компании и инвестиции, е-търговия, online маркетинг и реклама, управление, дизайн и програмиране, гейминг и телекомуникации. Очаква се в събитието да се включат над 5000 специалисти от различни сфери от 21 държави от Централна и Източна Европа. Тази година конгресът е още по-мащабен, със 150% повече часове в атрактивни и експертни лекции, сравнено с първите две издания, плюс програма от 7 потока събития и изложение.
Главната сцена е насочена към топ мениджъри и специалисти. За два дни те ще се включат в образователни лекции и дискусионни панели с лидери в дигиталната индустрия, сред които Microsoft, eBay, PayPal, Google, Facebook и др. Пет от потоците са с по-тясна специализация и практическа насоченост и предлагат за първи път в рамките на един или два дни възможности за развиване на определени компетенции от бранша и създаване на контакти, както следва:
26 и 27 октомври - DevCamp Уъркшоп събира топ-разработчиците и представителите на водещите световни доставчици на платформи и операционни системи, сред които и PayPal. В рамките на събитието участниците ще обменят своя богат опит и контакти, както и визията си за развитието както на платформите, така и на приложенията за тях. Участието е безплатно срещу регистрация.
27 октомври – StartUp Village привлича стартиращи предприемачи и експерти в дигиталната индустрия с идеи за започване на нов бизнес в онлайн среда. Това е и мястото, където всеки може да научи какво е необходимо на един проект да се превърне в печеливш и да намери финансиране. Сред лекторите е Иля Лаурс, чиято компания GetJar е обявена за „Технологичен пионер за 2011 г.“ от Световния икономически форум. Стартиращите компании могат да спечелят безплатно място на изложението при кандидатстване и одобрение от организаторите.
26 октомври – Creative Lounge е събитието за рекламодатели и дизайнери от региона и въобще за всеки, който се интересува от дигитален криейтив. Сред лекторите са икони за рекламната и криейтив индустрията, като Джейсън Литъл, творчески директор на Landor Associates Paris, Едуард Опара от Pentagram, Том Адамс, главен дигитален директор във FutureBrand Worldwide и др. Ще бъдат разисквани теми като използването на различни рекламни формати, процеса при създаване на идентичност, използване на приложения, видео съдържание и др.
26 октомври - GamesVille е най-големият форум за интерактивни онлайн забавления в Централна и Източна Европа. Разработчици, рекламодатели, дистрибутори и инвеститори ще обсъдят новите възможности и бъдещето на онлайн гейминг индустрията. Специално за Webit Congress в България пристига и един от създателите на Angry Birds – Жулиен Фуржо.
27 октомври – Мастърклас: „Общности: Когато личните и корпоративните ценности се слеят”. Презентатор е Джилиян Месиг, президент и съ-основател на SEOmoz - най-известния световен доставчик на SEO услуги, около който се формира едно от най-активните професионални общества в мрежата. Месиг ще сподели с участниците доказани стратегии и модерни похвати при изграждането на общество около марката и използването му като основа за устойчиво развитие за фирмата.

 

 


Тагове: конгрес, уеб
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg