EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повишени прогнози за ръста на Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повишени прогнози за ръста на Германия

mail17:00 | 14.04.2014прегледи 804 коментарикоментари 0


Четирите водещи икономически института на Германия повишиха леко прогнозата си за растежа на икономиката на страната тази година до 1,9%, като очакват той да се ускори до 2% през 2015 година, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Прогнозата на институтите Ifo в Мюнхен, IfW в Кил, IW в Хале и RWI в Есен, представена, е следена отблизо в Германия. През октомври институтите очакваха растежът на германската икономика тази година да бъде 1,8%. Най-голямата европейска икономика нарасна едва с 0,4% миналата година, но проявява признаци на ускоряване, отбелязва Асошиейтед прес.
Институтите посочват в доклада си, че промишленото производство се повишава от месеци, промишлените поръчки нарастват, а бизнес и потребителското доверие се подобряват. Те отбелязват, че макар търсенето от страните с нововъзникващи пазарни икономики да не е толкова активно, икономиката се възстановява в останалата част на еврозоната, която е най-важният пазар на Германия. Експертите обаче критикуват някои мерки на правителството,  като посочват, че политиката, водена от коалицията на Ангела Меркел не помага пълноценно на конюнктурата. Според тях понижаването на пенсионната възраст до 63 години за някои  служители е стъпка в неправилната посока, а въвеждането на минимална надница от 2015 година "ще попречи на повишаването на активността" .
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg