EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повече испански туристи у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече испански туристи у нас

mail15:10 | 21.02.2024прегледи 370 коментарикоментари 0


Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им се е увеличил с над 10%.  Това каза в интервю пред БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. 

Последните 2 години има засилване на испанските туристи – над 10%. Търсят нови места за преживяване и за тях Балканите са екзотика, както за нас палмите, за тях това са хората, където пият айрян, ядат баница и отговарят наобратно с главата - изключително екзотично, коментира Бакърджиева.

Според нея друг фактор е важен за избора на испанските туристи са директните полети.  "Такива има от Барселона, Мадрид, Малага, Аликанте, Валенсия от Майорка дори. Това със сигурност е много важен знак", допълни тя. 

Туроператори очакват увеличение на испанските туристи у нас. И обясни:  "Има различни профили, но първите испанци, които тръгнаха преди години към България, това са планинарите – планини, хижи, къщи за гости. Знаят много за българските планини, но много силен интерес има към културния туризъм, като едно пътешествие, един продукт, съчетава много неща – не е само музеи, включва природа, дегустация, интересни личности". 

Бакърджиева обясни, че младите хора и семейства с деца идват повече за своя сметка, правят си пътешествия.

"Профилът на испанските туристите у нас през агенции са между 45- и 75-годишни, пенсионерите пътуват много и са ориентирани към културен туризъм. Предлагат се по тематични турове, пътешествие за жени – занаяти, музикални формати, археологически обекти.

Разработихме и пътувания свързани с емоционалното и физическото състояние на човек. Всъщност България има невероятен ресурс за такъв тип туризъм. Възприемат ни като еквивалент, така да се каже, Индия и Непал, само че за Европа и с енергийните места като Рила, невероятната природа с много балнео и СПА комплекси, сме идеалната дестинация", коментира Йонка Бакърджиева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg