EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повече български туристи почиват в страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече български туристи почиват в страната

mail12:00 | 19.10.2010прегледи 455 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов каза на пресконференция , че с десет на сто се очаква да са повече българските туристи, предпочели да почиват в страната, след реализация на кампания на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм в България.
Според международно изследване, цитирано от Маринов, през последните 12 месеца в България са почивали 1,2 млн. българи или 28,5 на сто от градското население, което е 4,2 млн. души.
Според експертни оценки на пътуванията на български граждани в страната през 2009 г. 67 на сто от тях са с цел морски туризъм, 16 на сто - планински туризъм, 7 на сто - СПА, уелнес и балнео туризъм, 4 на сто - културно-познавателен туризъм, 3 на сто - екотуризъм и селски, 1 на сто - спортен и приключенски, 2 на сто -  други видове туризъм.
Информационна кампания на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представена днес, цели да повиши интереса на българския потребител към специализираните видове туризъм у нас, както и да разпространява пазарна информация за предлаганите продукти и услуги. Проектът на министерството се финансира по оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност 5,432 млн.лева.
Предвижда се чрез кампанията да се популяризират нови туристически обекти, като целта е да се намали териториалната диспропорция в туризма в сраната и да се преодолее сезонния дисбаланс на туристическите потоци.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg