EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Победа за Алонсо на „Силвърстоун“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Победа за Алонсо на „Силвърстоун“

mail11:00 | 11.07.2011прегледи 878 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Фернандо Алонсо спечели по безапелационен начин гран при на Великобритания. Пилотът на Ferrari победи в стратегическото надлъгване и шампионските му амбиции останаха живи. Втори завърши Себастиан Фетел, а трети се нареди Марк Уебър.
Състезанието започна на мокра писта, като в иделни сектори валеше много силно. Всички пилоти стартираха с гуми интермедия и в първата обиколка нямаше инциденти. Себастиан Фетел успя да изпревари съотборника си още на старта и поведе колоната. Много добър старт направи и потеглилия от 10-а позиция Хамилтън, който във втората обиколка беше пети и започна да притиска Маса.
Фетел започна да трупа преднина и в 5-а обиколка тя достигна до 5 сек. Първият отпаднал бе направилия чудесна квалификация Хейки Ковалайнен (Lotus). Алонсо застигна Уебър и започна оспорвана битка. Първият пилот, който посети механиците си бе Шумахер. Немецът направи поредният си инцидент, удряйки Кобаяши и трябваше да смени носа на своя Mercedes. Седемкратният световен шампион рискува, като се върна на пистата със сухи гуми. По-късно Шумахер получи наказание – спиране в бокса за инцидента.Две обиколки по-късно примера му последваха Бътън, Сутил, Кобаяши, Малдонадо, Буеми и Петров. Лидерите също не закъсняха и Уебър, Алонсо и Хамилтън също спряха за сухи гуми. Още в следващата обиколка и Фетел и маса посетиха механиците си. Бразилецът изгуби позиция и се върна на трасето зад Хамилтън. Обиколка по-късно той бе изпреварен и от Бътън.
Невероятна атака в 15-та обиколка срещу Алонсо направи Люис Хамилтън и успя да го изпревари, предизвиквайки вълна от радостни емоции на трибуните. В следващите обиколки испанеца опита да си върне безуспешно позицията. Постепенно нещата в челото на класирането се успокоиха, като всички изчакваха грешки на съперниците.
Алонсо успя да си върне на Хамилтън, като го изпревари по невероятен начин в 24-а обиколка и започна да преследва намиращият се на втора позиция Уебър. Люис бе привикан незабавно в бокса, за да опита отново да се върне в битката с нови гуми. Три обиколки по-късно и Уебър, Маса и Бътън смениха сликовете си. Фетел и Алонсо ги последваха в следващия тур. При смяната заяде гайката на Фетел и това му струваше първата позиция. Новият лидер на колоната се оказа Алонсо, следван от Хамилтън. Пилотът на Ferrari започна направи серия от най-бързи обиколи и успя да се откъсне на 5 сек пред Хамилтън. Изгубилият лидерската позиция Себастиан Фетел опита с всички сили да изпревари Люис, за да запази шансовете си за победата.Немецът не успя да го задмине и влезе отново в бокса в 37-а обиколка. Хамилтън го последва незабавно, но стратегията на Фетел сработи и той се върна зад него. Алонсо направи безпроблемно спиране и се върна начело, а механиците на Бътън провалиха състезанието му, като не завиха гайката на предна дясна гума. Лошите новини за McLaren продължиха, след като се разбра, че горивото на Люис може да не стигне до финала и той трябва да намали темпото.
Десет обиколки преди финала преднината на Алонсо беше 12 сек. Двукратният световен шампион продължи с поредицата си от най-бързи обиколки. Световният шампион Фетел предпочете да също да не рискува, тъй като второто място е чудесно за шампионската му кампания. Марк Уебър успя да се възползва от ситуацията с Хамилтън и успя да го изпревари, заставайки на трета позиция. В последните обиколки и Маса опита да изпревари Хамилтън и започна да топи главоломно преднината му. Времето на бразилеца не стигна и двамата завършиха 4-и и 5-и, след като дори се удариха в последния завой. В последната обиколка Уебър се опита да изпревари съотборника си, но бе охладен по радиото и двамата финишираха в същия ред.

Класиране:

1. Алонсо Ferrari 1:28:41.194 часа
2. Фетел Red Bull-Renault + 16.511 сек
3. Уебър Red Bull-Renault + 16.947
4. Хамилтън McLaren-Mercedes + 28.986
5. Маса Ferrari + 29.010
6. Розберг Mercedes + 1:00.665 мин
7. Перес Sauber-Ferrari + 1:05.590
8. Хайдфелд Renault + 1:15.542
9. Шумахер Mercedes + 1:17.912
10. Алгерсуари Toro Rosso-Ferrari + 1:19.108
11. Сутил Force India-Mercedes + 1:19.712
12. Петров Renault + 1:20.600
13. Барикело Williams-Cosworth + 1 об.
14. Малдонадо Williams-Cosworth + 1 об.
15. Ди Реста Force India-Mercedes + 1 об.
16. Глок Virgin-Cosworth + 2 об.
17. Д’Aмброзио Virgin-Cosworth + 2 об.
18. Лиуци HRT-Cosworth + 2 об.
19. Рикиардо HRT-Cosworth + 3 об.
НБО: Алонсо, 1:34.908 мин
Отпаднали:
Бътън McLaren-Mercedes
Буеми Toro Rosso-Ferrari
Кобаяши Sauber-Ferrari
Трули Lotus-Renault
Ковалайнен Lotus-Renault
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg