EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-малкo консумиран ток в Югоизточна България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-малкo консумиран ток в Югоизточна България

mail19:20 | 07.07.2009прегледи 514 коментарикоментари 0


glow1С около 7-8 процента е намаляла консумацията на ток - средно напрежение, през април и май, което е сигнал, че големите предприятия са произвели по-малко и съответно са потребили по-малко енергия. Това съобщи днес пред журналисти директорът
"Регулационен мениджмънт" в ЕВН Гочо Чемширов, цитиран от БТА.
Тенденцията на продажбите на електроенергия в обслужвания от ЕВН югоизточен район на България е показвала през 2008 г. непрекъснато нарастване, но от първото тримесечие на 2009 г. е настъпила стагнация, посочи Чемширов.
За 2008 г. печалбата на дружеството е 33 млн. лв., тя ще бъде изцяло реинвестирана, както това се е правело досега, каза Щефан Шишковиц - член на УС на "ЕВН България". За последните четири и половина години, откакто дружеството работи в България, са инвестирани повече от 500 млн. лв. в подобряване и разширяване на инфраструктурата за енергийни услуги, отчетоха от ЕВН. Загубите по мрежата са намалени с 4,9 процента. В резултат на направените инвестиции компанията е постигнала технологичен разход в рамките на 12,7 процента, но с новите цени на
електроенергията оперативните й средства ще бъдат намалени с 10 млн. лв., посочи Гочо Чемширов. Той отбеляза, че така компанията няма стимул да влага средства в намаляване на технологичните разходи, след като не може да прави икономии от това.
Готови сме от 1 юли да предоставим на клиентите си нови фактури, които да съдържат детайлна информация за това как се получава цената на електроенергията, каза Чемширов. Засега фактури се изпращат само на клиентите, които плащат по безкасов път, защото базата данни с адресите на всички клиенти се актуализира.
Клиентите, които плащат безкасово, са седем процента, искаме да стимулираме потребителите все по-често да избират този вариант на плащане, който пести време и средства и на двете страни, коментира Чемширов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg