EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-големи ДДС приходи в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-големи ДДС приходи в Румъния

mail09:00 | 29.09.2010прегледи 569 коментарикоментари 0


Приходите в румънския бюджет от събирането на ДДС са се увеличили през август с над един милиард леи, тоест с 4,5 процента, спрямо същия период на 2009 г., според данни на Националната агенция за данъчна администрация, съобщава вестник
"Адевърул".
По този начин ефектите на повишението на ДДС от 19 на 24 процента изглежда отговарят на очакванията на правителството, отбелязва изданието.
Според Националната агенция за данъчна администрация бюджетните прогнози са се реализирали в пропорция 101,35 процента, а положителното влияние идва както от вносните стоки, така и от вътрешните операции.
Представителите на данъчната агенция уточняват, че август е бил първият месец, в който е инкасирано увеличеното ДДС, а ефектите от тази мярка ще станат ясни в края на септември.
Според главния икономист на Румънската търговска банка /БеЧеРе/ Лучиан Ангел не става въпрос само за увеличението на ДДС, а и за по-доброто събиране на данъка. "Мисля, че става дума за подобряване на събираемостта, понеже в действителност
потреблението е намаляло. Сега зависи какво ще се направи с този излишък от пари, дали ще влезе в инвестициите или отново в заплатите и пенсиите", казва икономистът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg