EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив с библиотека на открито

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив с библиотека на открито

mail17:01 | 20.08.2018прегледи 678 коментарикоментари 0


Денонощна библиотека на открито заработи в пловдивския район "Северен". Тя се намира до кметството на бул. "Цар Борис Трети" 22А. Откриха я кметът Ральо Ралев и заместничката му Лариса Кътова. Двамата твърдят, че не могат без книги.

Мотото на инициативата е "Любов към вълшебницата книга". "Целта ни е да обогатим градското пространство и да провокираме интереса на малки и големи към четенето на книжовна литература", обясни Ралев.

Томчетата са наредени в дървена къщичка. Те могат да се ползват свободно. След прочитане трябва да се върнат на местата.

Къщичката за книги и атрактивните надписи по нея „Вземи. Прочети. Върни“ привличат вниманието на десетки жители. "Когато разбраха каква е целта, веднага се натрупаха желаещи", обясниха от кметството.

Сред наредените заглавия се четат имената на български и световни класици. Книгите са в много добро състояние.

"Тази придобивка ще зарадва жителите на района, ще стимулира връзките на добросъседство, ще създава чувство за общност", смята Ралев. Той се надява гражданите да подкрепят идеята и да използват пълноценно къщичката за книги. Тя може да стане място за срещи, разговори, споделяне и размяна на идеи. Това е първата малка библиотека на открито в „Северен”. При интерес от страна на жителите, инициативата може да има продължение на други места.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg