EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив атакува Китай заради ТИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив атакува Китай заради ТИЗ

mail10:30 | 20.11.2014прегледи 1031 коментарикоментари 0


Китайски бизнесмен представи българска индустриална зона по време на форум на побратимените градове, който се проведе в азиатския мегаполис Шенджен. Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd по-късно отговаряше на въпроси за Тракия икономическа зона /ТИЗ/, както и какви са възможностите за инвестиции. „Аз силно вярвам в успеха на ТИЗ, тя е на входната точка за Европа по древния път на коприната, който сега китайското правителство осъвременява. Още повече, че част от нея е Евро-китайската зона за икономическо развитие" /„Euro-Chinese Economic Development Zone“ – ECEDZ“, една добра основа на икономическите отношенията между Китай и Европа“, изтъкна Джанг. Китайският партньор в промотирането и развитието на Тракия икономическа зона подчерта и приятелското отношение на българите към населението на Поднебесната империя и припомни факта, че България е втората страна, признала Китайската народна република и тази година се навършват 65 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.
На възможностите на Пловдив като инвестиционна дестинация акцентира и заместник-кметът Стефан Стоянов при представянето на Града под тепетата. Той води в Шенджен делегация от представители на бизнеса и на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, която инициира побратимяването между българския и китайския град. Заместник-кметът не пропусна да отбележи, че Пловдив се оформи като индустриалната столица на България. По време на бизнес презентациите на побратимените градове бяха представени и Хага, и Алмере /Холандия/, Берн /Швейцария/, и Барселона /Испания/.
В изказването си Стефан Стоянов покани всички участници да пътуват до Пловдив не само, защото е Европейска столица на културата 2019, а защото и специализираното гид издание Lonely Planet го класира в топ 10 на най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година. По същото време Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Медицински университет – Пловдив станаха членове на Лигата на университети от побратимените на Шенджен градове. В понеделник 20 европейски и 20 азиатски университети положиха нейните основи в китайския мегаполис. Единствен от чуждестранните представители ректорът на ПУ проф. Запрян Козлуджов изнесе реч при откриването на форума. Негова снимка заедно с кмета на Шенджен публикува на първа страница Shenzhen Daily.

 


Тагове: Китай, Пловдив, ТИЗ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg