EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев:"Южен поток" е надежден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев:"Южен поток" е надежден

mail10:00 | 04.02.2014прегледи 605 коментарикоментари 0


В България разчитам на успешно изпълнение на проекта за газопровод "Южен поток", заяви в специално интервю за ИТАР-ТАСС президентът на страната Росен Плевнелиев. Като президент на България подкрепям проекта "Южен поток" и се надявам, че той ще бъде изпълнен според пазарните закони и ще
бъде синхронизиран с европейските изисквания, отчитайки, че България е горд член на Евросъюза", отбеляза Плевнелиев. Той припомни, че правителството на страната вече е обявило "Южен
поток" за стратегически проект. Българският лидер е уверен, че в страната има консенсус по
"Южен поток".
"За нас той е важен включително и заради това, че вече възникнаха неочаквани проблеми с доставките на газ, това стана в момента, когато през 2009 година възникна спор между Русия и Украйна, а това доведе до спиране на доставките за България", каза още Плевнелиев.
Благодарение на "Южен поток" ние ще можем да диверсифицираме маршрутите на доставки на газ и да живее по-спокойно и уверено, каза още българският държавен глава в интервю за ИТАР-ТАСС.
Плевнелиев подчерта, че новият газопровод може да подкрепи амбициите на София да стане един от европейските енергийни центрове, отбелязва руската държавна агенция.
 снимка:www.president.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg