EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев:280 км магистрали за мандата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев:280 км магистрали за мандата

mail10:37 | 25.01.2011прегледи 730 коментарикоментари 0


Стремежът на правителството е по време на мандата си да построи 280 километра магистрали. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. България все още е една бедна държава и една сравнително малка икономика, допълни още той. Ние извадихме приоритети за изграждане на пътната инфраструктура до 2020 година. Това е нещото, от което икономиката има нужда, подчерта Плевнелиев. Към момента имаме план и стартирахме стратегическото обсъждане на този план. Засега нямаме пари, нямаме проекти и ни очаква огромен обем работа, за да направим идеите си за магистрали реалност до 2020 година, категоричен беше министърът.
По отношение на снегопочистването, Росен Плевнелиев коментира, че са създадени нови правила и са подписани четиригодишни договори, като целта е фирмите, извършващи дейността, да се фокусират върху качествена услуга, която да предоставят и която се очаква от тях. „Ако държавата не получи такава качествена услуга, ще бъдем безкомпромисни. Държавата си свърши работата, ще плати всеки лев за всичко, което е поръчала - като зимно почистване, като текущ ремонт и поддръжка, но очакваме качество и добра услуга”, категоричен е министърът.
Във връзка с незаконните строежи министър Росен Плевнелиев съобщи, че на пресконференция ще бъдат представени резултатите от проверките на постройките около язовирите. Министърът на регионалното развитие и благоустройството съобщи още, че съвместно с Министерство на околната среда и водите са проверени 51 язовира и резултатите са още 700 незаконни обекта.
„Оттам нататък обаче пътят е различен. Ние имаме ясен план за действие в шест месеца, който казва: ще бутнем 100 обекта до края на годината, бутнахме малко повече; ще бутнем още 300 до края на април – ще ги бутнем. Всичките 1414, които са на сайта, рано или късно ще паднат, за да е сигурно, че няма двоен стандарт. И за да е сигурно, че има тотален граждански контрол. Щом е на сайта, всеки може да го види да разбере спираме ли го, защо го спираме, защо бутаме единия, а не бутаме другия,” допълни още
Росен Плевнелиев.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg