EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев депозира оставката си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев депозира оставката си

mail12:30 | 07.09.2011прегледи 530 коментарикоментари 0


"Моята оставка вече е депозирана, това е последният Министерски съвет, в който участвам", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев преди редовното заседание на кабинета. "Тръгвам с високо вдигната глава. Поемам нова още по-голяма мисия, функция и ще се радвам да мога да разкажа там какво смятам да свърша", каза Плевнелиев. "Дойдох да благодаря на всички колеги за тези две години, в които работихме много. Постигнахме много по националните приоритети. Гордея се с това, което направихме", каза още той.
За него е символично, че днес последната точка, която той ще докладва е свързана с магистрала "Струма". "Още по-символично е, че ЕК и ЕИБ в последния момент предоставиха окончателния вариант на апликационната форма на АМ "Марица" за лот 1, 2, 4. Обещахме три магистрали. Едната е построена, а другите две се строят. Обещахме три, но работим по шест. "Струма" има вече работещ механизъм за финансиране, тя има строително разрешение. От 1 октомври стартира и този голям инфраструктурен обект на България", заяви още министърът в оставка.
Досегашният заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще заеме мястото на Росен Плевнелиев, съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерски съвет. Тя е много добре подготвена с необходимите качества и естествено се издига на следващото стъпало, каза още Борисов.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg